Има уникални хора, родени през 60-те… Никой не е преживял колкото тях

Има уникални хора, родени през 60-те... Никой не е преживял колкото тях
Източник: Pixabay

Те са преживели почти седем различни десетилетия. Два различни века. Две различни хилядолетия.

Има хора, които са родени през 60-те години. Отгледани са през 60-те. Учили са през 70-те. Оженили са се през 80-те години. Работили са през 80-90-те години, а мнозина работят и досега…

Те промениха мирогледа си през 90-те години. Видяха светлината през 2000-те години. Удивлвяваха се през 2010 г. И не се отказаха през 2020-те!

Преживяха почти седем различни десетилетия. Два различни века. Две различни хилядолетия.

Изминаха дълъг път от телефони с шайба до видео разговори навсякъде по света, от филмови ленти и слайдшоута до Youtube, от винилови плочи до онлайн музика, от ръкописни писма до имейли, WhatsApp и социални мрежи.

От слушане на футболни мачове по радиото, гледане на черно-бяла телевизия, а след това и смарт телевизори с OLED екрани.

Те ходеха във видео клубове, но сега гледат Netflix.

Те знаеха как да отпечатват снимки, с тях се появиха първите компютри, перфокарти, флопи дискове, а сега имат гигабайти и терабайти в ръцете си на мобилни телефони или iPad.

Ритаха парцалени топки, возеха се на самоделни тротинетки със сачмени лагери вместо колела, на двуколесни велосипеди под рамата, мотопеди, бензинови или дизелови коли, а сега се возят на хибриди или 100% електрически скутери, велосипеди, скутери и автомобили…

Избегнаха детския паралич, менингита, едрата шарка, грипа H1N1 и западнонилскаъа треска.

Да! Такива хора са минали през много, но какъв прекрасен и интересен живот имат!

Това поколение спокойно може да се нарече уникално. Родени са в онзи свят от 50-те и 60-те години, които са имали аналогово детство и дигитален живот на възрастни. Те са си истински магьосници.

В буквалния смисъл на думата.

Това поколение е живяло и е преживяло повече от всяко друго в човешката история във всяко измерение на живота.

Именно това поколение се адаптира към всякакви промени.

Аплодисменти за всички представители на „специалното поколение”, което беше и си остава уникално, независимо от всичко! Здраве от радост, много късмет, доброта и щастие!

Advertisement