„И какво като е бебето на любовницата на мъжа ми? Това прави ли го лошо?“, каза жената

майка и бебе
Изображение от freepik

От години работя в родилното и съм видяла много драматични ситуации и обрати в живота си, но нищо не може да се сравни с това, което ни се случи наскоро…

Първа при нас дойде Елена – възпитана красавица, мила и добродушна. По време на контракциите тя бе много притеснена, крещеше и се опитваше да прави всичко, което й казвахме, за да не създава излишни проблеми.

Следващата се появи Валерия – ефектна блондинка с големи устни и гърди. Тя пристигна със скъпа кола, за разлика от Елена, която бе дошла с такси. Настанихме ги в една стая, защото нямаше свободни места.

Веднага разбрах, че вете се познават, защото когато се настаниха, радостното им настроение изчезна някъде, увяхна, и въздухът буквално се „насити“ с напрежение.

Първо започна раждането на Елена. За щастие всичко мина добре и няколко часа по-късно се роди здраво и красиво момче – кръстиха го Красимир.

Няколко часа по-късно, когато Валерия беше отведена, за да ражда, реших да попитам дали не греша в предположенията, че двете родилки се познават.

– Е, трудно мога да кажа, че сме „познати“, но така да бъде. Това е бившата любовница на съпруга ми. Разбрах всичко преди няколко месеца, вече успях да му простя и да превъзмогна обидата, а ето, че сега ни вкараха в едно отделение…“, тъжно каза Елена.

В този момент роди и Валерия. Но тя роди слабо и болнаво момиченце, което не можеше да диша самостоятелно, затова лекарите я изпратиха в реанимация. На майката беше казано, че момичето ще страда от здравословни проблеми през целия си живот.

Валерия, след като чу това, веднага заяви, че ще напише отказ от детето и не иска нито да го вижда, нито да го чува. В първия момент след изписването любовницата си тръгна от болницата с друга кола.

Не можах да сдържа гнева си към жената, която толкова лесно изостави своята кръв и разказах на Елена за случилото.

Тя беше изключително изненадана и изумена от постъпката на жената и започна да звъни на съпруга си. Час по-късно ми съобщи нещо шокиращо – че двамата искат да осиновят това момиченце.

Скоро дъщерчиката им започна да се възстановява и можеше да диша спокойно сама, така че майката се върна у дома с две деца.

Не можех да повярвам, че наистина съществуват толкова искрени и добри хора! Как можеш да замениш такава нежна и любяща външна обвивка с бездушна любовница като Валерия? Кажете ми хора, какво ви минава през главата, когато с губите ума по къси поли…

Бог да благослови хората като Елена.

Advertisement