Художник нарисувал своя идеал за красота и тогава се случило чудо

Художник нарисувал своя идеал за красота и тогава се случило чудо

В Иран живял талантлив художник Ахад Саади, автор на техника за изгаряне върху плат. Той обаче си нямал жена и тогава Саади излязъл с хитър план.

Художникът имал свои възгледи за женската красота. Затова един ден нарисувал идеалното според него момиче. След което изложил картината заедно с други в галерия Хунер Мукаде.

И той бил изумен до мозъка на костите си, когато видял до нея живо, истинско момиче, което изглеждало точно като неговия идеал.

жена-и-картина

Художничката Париса Карамнеджад дошла на изложбата случайно, по молба на приятелка.

Тя знаела, че Саади е известен художник, но не и за картината. Била в шок и изшитала наслада, сякаш се гледала в огледало! Те никога не са се срещали преди, така че откъде да знае как изглежда тя?

От вълнение не си проговорили, въпреки че на следващия ден Париса отново дошла в галерията, за да се увери, че това не е някаква измама. След това съдбата ги разделя за няколко години.

Саади разбрал, че трябва да я намери. И я намерил, макар и не веднага, и я поканил на среща. Където й направил предложение.

художник-и-неговата-любима

Бил я е виждал само 2 пъти, но въпреки това се влюбил в нея веднага.

Париса също не се колебаела дълго и още на следващия ден казала „Да“. Майката на художника била шокирана колко бързо се случило всичко, но когато разбрала историята, тя благословила техния съюз.