Хората били против връзката им, но тази двойка със синдром на Даун 25 г живее щастливо заедно

Хората били против връзката им, но тази двойка със синдром на Даун 25 г живее щастливо заедно
Facebook.com/maryanneandtom

Отново и отново се натъкваме на трогателни истории за истинска любов, оцеляла на всички трудностит Въпреки това, когато такива истории са съсредоточени около хора с физически или умствени увреждания, те стават още по-въздействащи.

В стоплящата сърцето история на Томи и Мариан Пилинг любовта побеждава несгодите, демонстрирайки невероятната сила на човешката връзка.

Първите житейски битки

Мариан е родена на 17 май 1971 г. Въпреки че имала любяща майка, Линда Мартин, и нежна сестра, Линди Нюман, която се грижела за нея, животът не винаги бил лесен за нея. Тя е отхвърлена от баща си, първият съпруг на Линда.

Но благодарение на любовта и подкрепата, която получава от майка си, Мариан израства като жизнено и общително момиче.

От другата страна на съдбата бил Томи, роден на 21 март 1958 г. (Световния ден на хората със синдром на Даун). Той израства сирак в дом за грижи в Есекс, губейки родителите си на 12-годишна възраст.

Без подкрепата на близки хора Томи бил изправен пред цялата трудност на живота. Липсата на грижи означавала, че развитието му е нарушено и той почти не обръщал внимание на външния си вид.

Първата среща

Пътищата им се събират през 1990 г., когато двамата работят в кухнята на местен учебен дом за хора с увреждания. На 32 години Томи намерил общ език с 19-годишната Мариан. Любовта между тях била очевидна и Мариан сияела, когато говорела за Томи.

Техните общи интереси, включително любовта към готвенето, музиката, храненето, филмите и занаятите, задълбочили връзката им.

Въпреки общественото мнение, което не приело радушно връзката им, те се радвали на любовта си и след 18 месеца връзка Томи, като истински джентълмен, поискал разрешение от майката на Мариан да се омъжи за него.

На 15 юли 1995 г. двойката отпразнувала своята приказна сватба в църквата „Св. Мария Богородица“ в Есекс, като става първата двойка със синдром на Даун, която се жени в Обединеното кралство и в света.

След брака им Томи живее със семейството на Мариан в продължение на седем години. След това двойката се премества в собствен апартамент в съседство, като сестрата на Мериан, Нюман, станала тяхна болногледачка. Нюман споделя мислите си за прекрасната им връзка:

„Той седи и слуша и това й харесва. Това, което поддържа брака им толкова силен, е, че никога няма скрито покрито. Те се обичат с цялото си сърце и са честни един с друг.”

Смъртта на Томи

За съжаление животът им станал труден, когато Томи бил диагностициран с Алцхаймер преди няколко години. Той бил засегнат от ковид и бил хоспитализиран през декември 2020 г., но не успял да оцелее заради влошеното си здраве.

Томи починал на 1 януари 2021 г. на 62-годишна възраст, оставяйки след близо 30 години любота на живота си сама. Майка й й съобщила тъжната новина и въпреки че тя разбрала какво се е случило, по-късно попитала кога ще се прибере Томи.

Удивителната любовна история на Томи и Мариан смълчала критиците и показала, че любовта може да преодолее всяко препятствие.

Тяхната силна връзка и издръжливост в лицето на трудностите продължават да вдъхновяват, оставяйки незаличима следа в света.

Advertisement