„Хачико наобратно“: мъж търсел кучето си 3 години. Срещата им е трогателна (видео)

Мъж намира кучето си

От тази история ще научите колко радост може да изпита човек, който е търсил вярното си куче цели три години и най-накрая го е намерил. За разлика от легендарния Хачико, който чакал „своя човек“, в тази история човекът търсел своя домашен любимец.

Никой не знаел защо избягал

Историята започва в град Тбилиси (Грузия), когато младото куче Жоржи избягало от двора на частна къща на възрастен мъж на име Георги Бережиани. Цялото семейство Бережани било притеснено от загубата на кучето, към което вече се бяха привързали.

Хората започнали издирване.

Но Жоржи така и не бил открит и постепенно семейството се примирил със загубата на кучето.

Единственият, който не се отказал, бил главата на семейството – 62-годишният Георги.

Всеки ден възрастният мъж се разхождал из улиците, публикувайки съобщения за изчезването на Жоржи, но тези действия не довели до никакъв резултат.

Хората се обаждали на номера, посочен в разлепените обяви, и казвали, че са видели черно-бяло куче с купирана опашка. Но когато Георги пристигал на посочения адрес, веднага разбирал, че това не е неговият Жоржи.

Минали години, но търсенето продължило

Минали три дълги години, но човекът не спрял да търси. Всеки ден той излизал по улиците на града и внимателно оглеждал всяко куче, надявайки се, че някой ден ще намери своя любим приятел.

Георги все още отговаря на всяко обаждане и ходел на всички адреси, които му били посочени. Но кучето сякаш изчезнало във въздуха – нямало го никъде. Георги вече започнал да се отчайва и да си мисли, че Жоржи може да живее при друго семейство.

Човекът дори не искал да мисли за най-лошото.

Звън свише

Но един ден в дома на семейство Бережани се случило упорито телефонно обаждане. Без да се надява вече на нищо, Георги вдигнал телефона и чул гласа на жена, която го питала за залепените обяви.

Мъжът отговорил, че той е този, който някога е загубил куче на име Жоржи. Жената попитала за признаците на избягалото куче и казала, че работи в Театъра за опера и балет, а подобно черно-бяло куче постоянно се разхожда близо до сградата.

Георги веднага се оживил, тъй като всички признаци, които жената изброила напълно съвпадали. Стопанинът веднага се втурнал към автобусната спирка и отипъл на булевард Руставели, където се намирала сградата на театъра.

Дългоочакваната среща

Пристигайки на мястото, Георги минал по тротоара покрай цялата сграда на театъра, но не открил кучето.

Горкият мъж ибл върхлетян от ново тежко отчаяние. Според него в този момент той осъзнал, че никога повече няма да срещне любимото си куче. Но явно самата съдба е решила да се намеси и да помогне на Георги в търсенето му.

След като направи няколко кръгчета около сградата на театъра, Георги разбрал, че е време да се прибира.

Когато мъжът тръгнал към автобусната спирка, той забелязал куче, което кротко лежало в сянката на голямо дърво на тротоара.

Сърцето на Георги подскочило, когато разбрал кое куче лежи точно пред него. Да, това бил отдавна изчезналият Жоржи!

Мъжът се втурна към кучето с радостни викове, но кучето отначало не разпознало някогашния си любим собственик.

След няколко секунди кучето разбрало кой точно е пред него. Хленчейки, Жоржи започнал да ближе ръцете и лицето на мъжа.

Кучето било толкова щастливо, че буквално се залепило за краката на стопанина си.  Ето видео от трогателната им среща.

Вече у дома, Жоржи веднага разпознал всички останали членове на семейството. В същото време веднага отишъл да проучи двора на къщата, като постепенно си спомнил къде е живял и се разхождал преди.

Самият Георги все още вярва, че чудо му е помогнало да намери своето куче.

Сега цялото семейство Бережиани е в пълен състав, а възрастният стопанин твърди твърди, че оттук нататък ще следи по-внимателно за Жоржи.

Advertisement