Футболист осиновил куче, което прекъснало мач, но му помогнало да спечели (видео)

Футболист взел куче, което прекъснало мача му, но му помогнало да спечели (видео)
Източник: elpotosi.net

В живота е важно да можете да виждате знаците и да ги следвате. Вероятно точно така футболистът Раул Кастро ще обясни на семейството си защо е довел у дома улично куче. И всичко това, защото това куче вече два пъти се превърна в герой на футболната публика и помогнало много на самия Кастро.

Всичко започнало така – хората играели футбол, а кучето решило да се включи.

Клубът The Strongest играел с Насионал Потоси на стадиона си в боливийския град Ла Пас преди Коледа. Мачът не бил много забавен, когато изведнъж сив наглец привлякъл вниманието на всички.

Той бил взел отнякъде бутонка и щастливо тичал с нея из терена, грациозно избягвайки стюардите. Суматохата продължила цели три минути, докато съдиите разбрали, че зрителите вече не се интересуват от футбол. Разпоредено било кучето да бъде изгонено от терена.

Кучето се предало само на играч на име Раул Кастро.

След инцидента играта се оживила  и тимът на Кастро спечелил с 3:0. Кучето им донесло късмет!

Уви, няколко дни по-късно феновете видели кучето ранено и нещастно. Блъснала го била кола – животното оцеляло, но нямало кой да се погрижи за него.

куче в приют
Източник: GuissVel

Нарекли го Качито (малък, мъничък).

Когато Раул Кастро разбрал за инцидента, той се свързал с приюта за животни и се съгласил да осинови кучето от улицата, да го лекува и гледа. Все пак такъв кучешки талисман винаги ще бъде полезен!

Advertisement