Фермер направил огромно сърце от овце като жест към умиращата му леля (видео)

Фермер направил огромно сърце от овце като жест към умиращата му леля (видео)
Стоп кадър: YouTube

Едно наистина трогателно сбогуване: фермер подредил стадото си овце във формата на огромно като жест към умиращата си леля в знак на любовта си към нея.

Емоционалната история се случила по време на епидемията от коронавирус. Австралийският фермер Бен Джаксън от Нов Южен Уелс, не успял да се сбогува лично с умиращата си леля поради карантинните ограничения и създал трогателно видео за сбогом за нея.

Неговата любима леля Деб била на 400 километра в град Бризбейн и губела двугодишната битка с рака. Бен знаел, че няма да може да я види преди смъртта й, но решил, че трябва да се сбогува с любимия човек.

За раздяла Бен избрал труден за изпълнение, но трогателен способ.

Бен Джаксън и неговите помощници разпръснали зърно по полето, така че овцете, привлечени от храната, за известно време образували сърце.

От първия опит не се получило. Според фермера първите няколко пъти фигурата е приличала повече на лошо усмихнато лице, отколкото на сърце. На четвъртия опит обаче идеята била успешна и Джексън успява да заснеме кратко видео с помощта на дрон.

„Първият път, когато опитах, изглеждаше като скапан емотикон, казвам ви, и въпреки че моята леля Деб имаше добро чувство за хумор, това не беше точно това, към което се стремях“, разкрива той.

Бен заявява, че „познавайки леля Деб, ако това овче изкуство може да усмихне лицето дори на един човек, тя би била много горда“. През последните години Бен създал няколко други „художествени произведения с овце“ под формата на символи и лога. Леля му винаги е била фен на творенията му.

Мистър Джаксън изпратил видеото на роднините преди погребението. На службата те пуснаха класика на Саймън и Гарфънкъл, Bridge Over Troubled Water, върху визията и галерията с картини.

„Тя щеше да бъде много горда да види толкова много хора да се усмихват и да се наслаждават на сърцето, което направих за нея. Това е просто любов. Любовта е сетивна.“

Advertisement