Фермер намерил гигантско яйце, но това, което открил вътре, е още по-озадачаващо (видео)

Фермер намерил гигантско яйце, но това, което открил вътре, е още по-озадачаващо (видео)
Източник: YouTube Screenshot - Ashmorerv

Кой не се обича яйца за закуска? Без значение дали ги харесвате бъркани, поширани или дори със слънчевата страна нагоре, яйцата са най-добрият начин да започнете деня си по здравословен начин. Те ни дават енергията, от която се нуждаем.

Понякога се случва така, че някои необичайни яйца може да имат два жълтъка. Попадали ли сте на такова яйце? Един фермер от Тексас обаче може да се похвали с нещо много по-готино от яйце с два жълтъка. И това е двойно яйце. Ако не знаете за какво говорим, вижте тази невероятна история.

Яйцата с двойна черупка са толкова редки, че въпреки че има видеоклипове на хора, които ги отварят, много хора са убедени, че не са истински.

Те се получават, когато „яйце, което е почти готово за снасяне, обърне посоката си и получи нов слой албумин, покрит с втора черупка“, съобщава Poultry Help.

Според Countryside Network процесът, който кара яйцето да се обърне, се нарича „контра-перисталтична контракция“.

Това видео в YouTube е качено от човек, който описва себе си като „само стар фермер от Тексас, който цени природата“, откривайки огромно яйце, снесено от средно голямо пиле. Видеото е качено през юли 2015 г. и досега е видяно повече от 12 милиона пъти.

На видеото фермерът започва с леко почукване по яйцето и прави малка пукнатина в черупката. След това отлепва една малка част и можем ясно да видим жълтъка.

гигантско яйце
Източник: YouTube Screenshot – Ashmorerv

„О, виждам още една изненада!“ казва той с кикот.

„Двойно яйце!“

Второто яйце, което е вътре в голямото, е с нормален размер. Мъжът  разбива и него и се оказва, че то е обикновено яйце, като тези, които купуваме от хранителния магазин.

„И двата жълтъка имат еднакъв вкус“, обяснява щастливият тексасец.

Advertisement