Ето защо в храма не бива да палите своята свещ от друга

църковни-свещи
Източник: Pixabay

Храмът е свято място със специална енергия. Всеки вярващ идва тук за успокоение на душата си и, разбира се, за молитва. Огънят на свещта е символ на пречистване и благодат.

Но въпреки цялата позитивна енергия, някои хора не идват в храма само заради молитва, но и с други намерения. Това място засилва на енергийно ниво не само положителните, но и негативните молби.

За да не ставате жертва на нечисти хора, трябва да се придържате към определени правила. Затова, ако сте запалили свещ и някой до вас настоятелно ви препоръча да напуснете църквата от задната страна, знайте, че до вас е лош човек.

Когато слагате свещ, не я палете от стоящите до вас. Смята се, че по този начин ще привлечете проблемите на непознатия в своя живот. Също така не позволявайте на никого да запали свещта си от вашата, за да не открадне вашето щастие и благополучие.

Когато сте сложили свещ за благо или здраве, се постарайте да почакате, докато не догори до половина. Ако нямате достатъчно време, то загасете свещта преди да си тръгнете. Загасете свещта с пръсти.

Не позволявайте на никого да мести свещта ви. Смята се, че това води до объркване в живота и може да объркате пътя към собственото си щастие.

Advertisement