Ето защо трябва да се откажете от миенето на съдовете при гръмотевици!

гръмотевична-буря

Мнозина от нас са чували правилата за поведение по време на гръмотевични бури, например, да не бъдете в открито поле и да не разговаряте по мобилния си телефон.

Оказва се обаче, че има и други неща, които не бива да се правят по време на гръмотевична буря, дори и вкъщи. Списъкът с трзи неща включва миенето на чинии, както и взимането на душ, според mentalfloss.

Историите на хора, които са ударени от гръм по време на гръмотевична буря под душа, ни се струват нереалистични, но такива случаи са наистина реални. Когато мълнията пронизва атмосферата, тя търси най-краткия път към земята, включително чрез различни проводници на електричество, в това число и металните тръби на водопровода.

Възможно е високото напрежение да премине през тръбата без да навреди на никого, но има шанс при някои обстоятелства това сериозно да навреди на хората, намиращи се в къщата.

Обичайната чешмяна вода съдържа частици, които я правят отличен проводник на електричество. И по този начин, оказала се под напрежение, металната тръба предава потенциала си на водата, което може да навреди на човек, който държи ръцете си или други части на тялото под нейната струя.

Ккато съобщава изданието, шансъ да ви удари мълния, дкато се намирате у дома, не са много големи: 1 към 775 хиляди. Но това не значи, че не си струва да обезапасите себе си и близките си по време на буря.

Освен това се старайте да стоите по-далеч от всякакви прибори, включени към електрическата мрежа, проводници и външни антени.

Advertisement
Фейсбук коментари