Ето какво се случва с тялото, ако всеки ден ядете мед с канела

мед-с-канела

Oще от древен Египет канелата се славела с лечебните си свойства.

Как реагира организмът ни на ежедневния прием на подобни натурални продукти като меда и канелата.

От древни времена те се използват в китайската медицина. Медът и канелата създават вещества, способни да окажат помощ на организма в много ситуации. И поотделно тези два природни продукта винаги са се смятали за много полезни, но в комбинация са просто чудесни:

Ползите от приема на мед и канела:

Отразяват се много добре на здравото сърце. Добавете в буркан мед няколко супени лъжици канела и внимателно ги разбъркайте до получаване на еднородна смес.

Всяка сутрин яжте за закуска парче хляб или бисквита, намазани с мед с канела. Скоро ще забележите последствията.

Помагат при артрит

Добавете в чаша топла вода 2 супени лъжици мед и половин супена лъжица канела на прах. Пийте всяка сутрин на гладно и вечер преди сън.

Изследвания показали, че при редовен прием на тази напитка доста пациенти с хроничен артрит почувствали намалението на болката след седмица. След месец всички участници успешно се избавили от болката и започнали да ходят без проблем.

Помагат при борба с инфекции на бъбреците и пикочния мехур

В чаша топла вода трябва да добавите една супена лъжица мед, две чаени лъжици канела и да ги смесите. Пийте два пъти дневно, сутрин на гладно и след обяд.

Тази смес има мощно антибактериално действие, защото медът е природен антибиотик, който за кратко време убива бактериите.

Отлично средство срещу простуда

За лечение на простуда, кашлица и синузит добавете в чаша топла вода супена лъжица мед и щипка канела и пийте няколко пъти на ден до подобряване на състоянието.

Укрепва имунната система

Редовната консумация на тази смес подобрява здравето на сърцето, укрепва белите кръвни клетки, предпазва организма от бактерии и вируси  така защитава от болести.

Помага за отслабване

Разтворете в чаша вода супена лъжица мед и половин лъжица канела и пийте всеки ден половин час преди закуска и половин час преди сън. Загубата на килограми е гарантирана.

Намалява холестерола

Разтворете в половин литър вода 2 супени лъжици мед и 1 супена лъжица канела. Можете да пиете напитката тир пъти на ден. За кратко време холестеролът ще намалее с 10%, като по този начин намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Advertisement