Ето каква е ролята на бабата в живота на внуците според учените

Ето-каква-е-ролята-на-бабата-в-живота-на-внуците-според-учените

Баба ви е най-важният човек във вашия живот? Искате ли да знаете защо? На този въпрос с радост ще отговорят учените-генетици.

Бабата не само помага на детето, предавайки му своите умения и знания, дарявайки го с топлина и грижи. Връзката на бабите с детето е леко недооценена! И това е защото тя се формира на много дълбоко, генетично ниво.

Знаете, че ДНК-то на детето се формира не само от клетките на неговите родители. В образуването на тази сложна и удивителна верига участват бабите и дядовците, както по майчина, така и по бащина линия. Точно затова често е случва нашите деца да приличат много на починалите ни близки.

Експертите-генетици твърдят, че именно бабата по майчина линия ни предава значително повече генетична информация от другите роднини.

„Важното е да се разбере, че всичко винаги е относително. Така и всяко семейство е уникално, защото много често детето може да прилича и на бабата по бащина линия. Това е генетика, да се правят някакви прогнози или да се опитате да предскажете каквото и да било е много трудно“ — твърдят специалистите.

Учените отбелязват, че родителите на дете трябва да могат да осъзнаят значението на своите близки за съдбата на детето. Това се отнася и за такова популярно понятие като „емоционална интелигентност“. В същото време емоциите, които една жена изпитва по време на бременността си, често оказват влияние върху детето на дъщеря си.

Advertisement
Фейсбук коментари