Драматичното спасяване на слоница и малкото й, паднали в канавка (видео)

Драматичното спасяване на слоница и малкото й, паднали в канавка (видео)

В Тайланд ветеринари спасиха живота на майка слон пред очите на малкото й, съобщава Daily Mail.

Слоница, заедно с малкото си, паднали в бетонната канавка на голф игрище в Накхон Найок. Очевидно първо малкото е паднало в ямата, а 10-годишното слоница, опитвайки се да му помогне, се е подхлъзнала и е ударила главата си в бетона.

Ветеринарите я инжектирали с транквиланти, така че раненото животно да не извика за помощ други слонове, които биха могли да попречат на спасителната операция. Тогава слонът изгубил съзнание.

Рейнджърите на националния парк използвали багер и кран, за да изтеглят животните, а ветеринарите започнали реанимация. Лекарите направили сърдечен масаж на слоницата, като скачали върху гърдите й.

През това време едногодишното слонче гледало с тревога как хората се борят за живота на майка му и се опитвало да я събуди с писъци.

За щастие слоницата се събудила. Щастливите рейнджъри, ветеринарите и случайни минувачи наблюдавали как майката и нейното малко се връщат обратно в гората.

Според ветеринарите това е едно от най-запомнящите се спасявания на животни, които са правили.

В Тайланд има около 4000 слона. Около половината от тях живеят в зоологически градини в плен. Останалите могат да се видят в националните паркове.

Advertisement