Доктор: „Тези златни правила за самолечение работят по-добре от лекарствата…“

Доктор:
Photo by Eric Ward on Unsplash

Човешкото тяло е най-сложната система. Понякога дори не знаем на какво сме способни. Силата на словото и човешката мисъл има невъобразима лечебна енергия и изглежда безполезно да се лекува каквато и да е болест без духовно изцеление. За да стартирате лечебните сили на тялото, трябва да повишите нивото на вътрешна жизнена енергия. Тогава можете успешно да победите болестта и да възстановите здравето!

Споделяме с вас прости препоръки, които ще ви научат да цените живота, ще ви помогнат да възстановите здравето на тялото и щастието и мира на душата. Опитайте се да следвате тези препоръки, независимо дали имате проблеми, или не. Ще видите, много скоро животът ще блести с напълно различни цветове. Излекувайте тялото си сами!

1. Пийте 0,5 литра чиста вода три пъти на ден. По време на процедурата си повтаряйте: „Здрав съм, лекувам се!“

2. Намерете време за самомасаж. Около 10-15 минути на ден ще ви заредят с енергия и жизненост. Просто разтрийте тялото си с длани, като обърнете специално внимание на главата, шията, гърдите и краката.

3. Научете се да си лягате в 22:00 и ставайте с първите лъчи. Ако имате възможност, можете да спите на обяд, но не повече от час.

4. Обърнете внимание на дишането си. То трябва да е гладко, свободно, с усещане за вътрешна радост.

5. Направете списък с лечебни думи, които да повтаряте всеки ден по няколко пъти. Например: „Излекуван съм, здрав съм! В мен влиза лечебна енергия. Лекува органите ми. Моят черен дроб, глава, бъбреци стават здрави.”

6. Опитайте се да премахнете здравословните проблеми от главата си. Не мислете и не говорете за болестите си. Много е важно!

7. Бъдете сред природата възможно най-често, наслаждавайте се на единството със земята, гледайте небето и се възхищавайте на облаците. Доброто настроение и чистият въздух са ключът към доброто здраве.

8. Слушайте весела, енергична музика през деня и релаксираща вечер. Танцувайте, пейте заедно, наслаждавайте се на момента!

9. Яжте често, но на малки порции, 5-6 пъти на ден. Простата домашна храна е най-здравословна. Гответе каша сутрин, яжте салати, кисело зеле, домашен хляб.

10. Започнете да спортувате. За това не е необходимо да ходите на фитнес, домашните упражнения са това, което ви стига! Клякайте, бягайте на място, правете лицеви опори и тренирайте с дъмбели. Основното нещо е да работите усилено и да се потите.

11. Постете един ден в седмицата. Ако не можете за един ден, постете по-малко.

12. Водете спокойни и искрени разговори с близките си. Това е чудесен начин за обмен на положителна енергия, привеждайки вас и събеседника в хармонично състояние.

13. Премахнете от себе си всички канали, по които тече негативна информация. Мислете само за доброто. Гледайте комедии, четете емоционални книги, слушайте любимите си песни. Без сложна и натрапчива информация – само приятни и положителни емоции!

14. Много силно упражнение! Поемете малко въздух и след това покрийте устата и носа си с пръсти. Кажете си фразата: „Искам да живея!“ Разтворете пръстите си. Отпуснете се и повторете отново.

Тази практика ще даде на тялото ви сигнал за силно желание за живот и тогава болестите ще започнат да отстъпват. Изненадващо, често болестите идват от подсъзнателно обезценяване на собствения живот.

15. Отделет 5 минути на ден за добри мисли. Настанете се удобно и помислете от дъното на сърцето си: „Нека всички са здрави, нека всички са добре!“

16. Всеки ден си представяйте бъдещето си като здрав и щастлив човек. Например седмица по-късно се вижте засмян и весел на някое познато място. Подобни мисли един-два пъти ще ви заредят със силна жизненост и здраве.

17. Това е най-важният момент. Обърнете се към Бог за помощ. Молете се, отидете в храма и поискайте изцеление. Ще бъдете здрави!

Променяйки отношението си към себе си и здравето си по този начин, вие ще откриете скритите възможности на собственото си тяло и ще направите живота си радостен и проспериращ. Ако се интересувате от тази практика за самолечение, не пропускайте да прочетете книгата на Луиз Хей „Излекувай себе си”!

Известният психолог дава редица общи съвети, които помагат за поддържане на жизненост, здраве, настроение, помагат да станете щастливи и успешни.

Advertisement