Доказано! Притежателите на тези 4 имена са най-големите дълголетници

Доказано!-Притежателите-на-тези-4-имена-са-най-големите-дълголетници

Много народи по света вярваха в магическата сила на името, в неговата неразривна връзка с човека, който го притежава. В това са вярвали и древните славяни.

Името на човек има пряко влияние върху неговата съдба, а понякога и върху продължителността на живота. Учени от университета в Мичиган се заинтересували от този феномен и провели проучвания, включващи 3 милиона души, за да разберат притежателите на кои имена живеят най-дълго.

Clutch ни информира за това изследване. Учените направили сравнителен анализ относно връзката между това какво име носи човек и колко дълго живее. Четири имена, 2 женски и 2 мъжки, се откроили като лидери по дълголетие, а притежателите им имат голям шанс да празнуват 100-годишнината си.

Илия

Значението на името е „Моят Бог е Господ“. От детството си Илия се отличава с лесен и весел характер, който му позволява успешно да изгражда отношения с другите хора. Освен това Илия е роден организатор.

Мойсей

Това мъжко име все още често се използва в еврейската, християнската и мюсюлманската култура. Името идва от името на иврит, което традиционно се превежда като „изваден от водата“ или „плаващ“. Хората с име Мойсей са страстни по природа с нотки на авантюризъм. Тези хора са в състояние да мислят рационално и да анализират всичко, което се случва около тях.

Ана (Анна)

Значението на името е „сила“, „благодат“. Жените на име Ана (Анна) обичат истината и винаги следват своите принципи, заради които са уважавани в обществото. Освен това, благодарение на своя спокоен, но силен характер, те често успяват в живота.

Мария

Значението на името Мария е „желана“, „безгрижна“. Мариите могат да бъдат описани като мистериозни, активни и независими личности, които в същото време имат кротък и несвадлив характер.

Всички дадени имена са библейски и популярни, поради което лесно се възприемат от другите. Притежатели на тези имена лесно се адаптират към всяко общество, което им помага за подобряване на качеството на живот.

Advertisement