Депресирано куче станало най-добър приятел с… плъх (видео)

Депресирано куче станало най-добър приятел с... плъх
Източник: Instagram/osirisandfriends

Понякога всичко, от което се нуждаете, е най-добър приятел и партньор в престъплението, който да повдигне настроението ви. Очарователното кученце Озирис, тригодишна холандска овчарка, било депресирано известно време, защото нямало с кого да си играе, но след това се заформило едно малко вероятно приятелство.

Приятелствата между животни са наистина стоплящи сърцето, особено когато са от животни, за които дори не бихме подозирали, че могат да бъдат приятели. Кой казва, че плъх и кученце не могат да бъдат най-добри другари?

Озирис и Плъх Риф са най-добри приятели въпреки огромната разлика в размерите. Озирис е холандска овчарка, докато Плъх Риф е, както подсказва името му, е 3-месечен плъх. Двамата прекарват цялото си време заедно и дори си имат силно доверие, защото плъхът пълзи и излиза от устата на Озирис!

Това странно, но нежното приятелство започнало, когато стопаните на Озирис спасили 4-седмичния плъх Риф. Той бил толкова малък, че още не бил отворил очи и трябваше да бъде откърмен с помощта на спринцовка.

Самият Озирис бил спасен, след като бил изоставен на паркинг, когато било съвсем малко паленце. Затова би било логично, така че било логично той да приеме добре спасяването на свой колега.

Освен това Озирис е обучен като куче-терапевт, заради което е много спокойно куче и е помогнал на своите стопани да се грижат за много животни.

Първоначално стопаните им имали известни колебания дали да запознаят двойката по очевидни причини, но всички страхове били разбити на пух и прах, когато видели колко добре се разбират двамата.

Озирис и Риф имали нещо общо: и двамата знаели какво е чувството да търсиш помощ и да бъдеш спасен от топли и любящи хора.

Advertisement