Дъщерята на Пеле от болницата: „Продължаваме да вярваме и да се борим“

Дъщерята-на-Пеле-от-болницата-Продължаваме-да-вярваме-и-да-се-борим
Инстаграм: iamkelynascimento

Дъщерята на Пеле публикува снимка на нея с някои от близките членове на семейството, докато прекарват Коледа в болницаа, за да бъдат с 82-годишната легенда.

Кели Насименто сподели снимка, на която са съпругата на Пеле Марсия Аоки и синът Едино от болницата в Сао Пауло с емоционален надпис.

„Почти всички сме тук. Весела Коледа“, написа тя, имайки предвид отсъствието на Пеле.

семейството-на-Пеле
Инстаграм: iamkelynascimento

„Благодарност, любов, заедност, семейство –същността на Коледа. Благодарим на всички ви за цялата любов и светлина, които изпращате.“

„Днес и завинаги, Весела Коледа, Весело всичко.“

Семейството на Пеле се е събрало в болницата, тъй като състоянието му се влошава – дъщеря му обещава да бъде до него, докато бразилският гений получава грижи след прогресирането на рака му.

Дъщерята на Пеле, Кели Нашименто, потвърди, че членове на семейството му ще прекарат Коледа в болницата с него – синът и внуците му се присъединиха към дъщерята, за да бъдат до баща си.

В събота тя публикува снимка в Instagram, на която се вижда как седи до един от синовете на Пеле, Едино, и две от децата му в болницата.

дъщерята-на-Пеле
Инстаграм: iamkelynascimento

„Той (Едсън) е тук“, написа Кели Насименто до снимката, добавяйки хаштаг „Няма да си тръгна, никой няма да ме изведе оттук“.

По-рано тя публикува и трогателна снимка на баща си в болнично легло, докато се радват на „Още една нощ заедно“, докато той продължава битката си с рака.

82-годишният Пеле се бори с рак на дебелото черво от септември 2021 г. и беше хоспитализиран на 29 ноември, за да преоценят лекарите лечението му.

„Ние продължаваме да сме тук, в борба и във вяра. Още една нощ заедно“, написа дъщеря му Кели Насименто в Инстаграм, заедно със снимка на Пеле, прегърнат в леглото. На снимката може да се види и внучката на Пеле София.

Заедно с трогателната снимка беше споделено видео, показващо как Пеле спи в леглото си, докато семейството му говори с него.

Дъщерята споделя, че подкрепата на феновете на баща й е „огромна утеха“ за него.

Тя написа: „Любовта ви към него, вашите истории и вашите молитви са ГОЛЯМА утеха, защото знаем, че не сме сами.“

Болницата предостави актуална информация за състоянието на Пеле по-рано тази седмица, като посочи, че сега той се нуждае от грижи за сърдечна и бъбречна дисфункция.

„Пациентът остава хоспитализиран в обща стая, под необходимите грижи на медицинския екип.“

Пеле е смятан за най-великия играч на Бразилия.

Той избухва на световната сцена като 17-годишен на Световното първенство през 1958 г., помагайки на Бразилия за първия от рекордните пет успеха, преди да спечели и Световните първенства през 1962 г. и 1970 г. с националния отбор.

Advertisement