Дървото с човечетата. Тест, с който да определите своето емоционално състояние

тест дърво

Погледнете внимателно изображението и обърнете внимание на всеки персонаж – всеки от тях има различно настроение и позиция на дървото.

Изберете героя, който ви напомня най-много за вас.

Автор на този тест е известният британски психолог Пип Уилсън. Създаден е за ученици, за да провери как се чувстват в училище през първите три години.

По-късно обаче се оказало, че тестът е актуален и за възрастни. Тестът помага на човек да определи своето текущо и желано емоционално състояние и дори до известна степен да разбере позицията си в обществото.

Всяко от тези човечета на дървото има различно настроение и е в различна позиция. Първо, определете кой най-много напомня на вас.

Разшифровка на теста

Ако сте избрали позиция № 1, 3, 6 или 7, то това ви характеризира като целеустремен човек, който не се страхува от никакви препятствия или пречки.

Ако вашият избор е паднал върху едно от следните числа: 2, 11, 12, 18 или 19, тогава вие сте общителен човек, който винаги ще окаже подкрепа на приятелите си.

Изборът на човечето под номер 4 ви определя като човек със стабилна жизнена позиция и който иска да постигне всякакви успехи, като избягва трудностите.

Ако сте избрали номер 5, вероятно често се чувствате уморени, слаби и може би срамежливи.

Изборът на персонаж номер 9 говори за вашата весела и рискована природа, която обича развлеченията и екстремното.

Ако сте харесали човечетата под номер 13 или 21, вероятно сега се чувствате тревожни и самотни, опитвате се да се изолирате от света около вас.

Изборът на човече номер 8 показва вашата склонност към самоанализ, често потапяне в своите мисли и известно откъсване от реалността.

Ако сте избрали човечетата с номер 10 или 15, това показва вашия комфорт и релаксация, добра адаптация към текущата ситуация в живота и хармония със света около вас.

Изборът на човече номер 14 показва състояние на криза и емоционални проблеми, възможни трудности в живота, прегаряне и апатия.

Ако сте избрали персонаж номер 20, това показва вашите лидерски амбиции и желание да получите максимално внимание от другите.

Персонаж номер 16 обикновено се избира от тези, които винаги са готови да помогнат и да подкрепят приятел, въпреки че понякога можете да се увлечете твърде много по спасяването. Ако ви се струва, че персонаж номер 17 прегръща 16, в такъв случай вие сте човек, който се чувства заобиколен от грижи и внимание.

Ако сте избрали персонаж номер 17, обичате да сте център на внимание, но ви е трудно да се справяте сами с проблемите.

Advertisement