Да бъда баба е най-голямата радост в моя живот!

щастлива баба
Източник: Pexels/ Mikhail Nilov

Това е наистина нереално чувство.

Как мога да обясня магията, която ме обзе, когато разбрах, че ще стана баба? След като дъщеря ми се омъжи, открих, че мислите ми се насочват към осъзнаването, че един ден ще бъда баба. Детето ми има дете и на свой ред ми дава заветната титла „Баба“ или титла, която звучи като музиката на Бах в ушите ми.

Очаквах с нетърпение ролята, която знаех, че ще приема с чест, защото знаех също, че да си баба и дядо е лукс, който не всеки заслужава.

И също така знам, че гледането на внуците ви помага да останете млади по-дълго. И за това съм толкова благодарна за извора на младостта в живота ми, който сега приема формата на две очарователни малки момчета.

Когато разбрах, че дъщеря ми е бременна, това беше нощ, която никога няма да забравя – няма думи, които да опишат точно емоциите, които изпитах.

Бях в екстаз (най-малкото), но в същото време знаех какво ще донесат следващите девет месеца. Знаейки каква жена съм отгледала, знаех, че тя има сили да се справи с всичко това. Така целият ни живот се промени онази нощ – промяна, която щеше да донесе нов живот и любов, неописуема.

Големият ден донесе със себе си усещане за емоция, която беше наистина магическа и в известен смисъл необяснима. В момента, в който видях това чудо да се случва пред мен, се почувствах толкова силно привързана.

Да видя това дете – и моментално да се влюбя в него – беше незабравимо преживяване. Исках да го защитя. Да го обичам. Да го прегърна и да го целуна. Исках да съм там всеки момент, голям или малък. Във всеки крайъгълен камък. Винаги.

А после, когато си мислех, че няма как да стане по-добре, посрещнахме още едно внуче. Притеснявах се, защото не знаех как мога да обичам друг малък човек толкова силно, колкото първото си внуче.

Първото ми внуче все още заема специално място в сърцето ми, но се случи нещо невероятно – сърцето ми стана по-голямо. Експоненциално повече. Завинаги!

И така изживявам магията отново и отново.

Като баба се научих на безкрайно много търпение. Но най-важното е, че се научих да бъда в дадения момент. Нещо, което никога не бих могла да направя като майка. Може би защото се занимавах с ежедневните задачи. И да се опитвам да направя всичко „перфектно“, което сега разбирам, не е най-важното.

Каквото и да се случи, аз присъствам, аз съм в живота на внуците ми. И не искам да пропусна нито едно нещо.

Техните прегръдки и усмивки разтапят сърцето ми всеки път. Начинът, по който светят, когато ме видят, е наистина най-доброто лекарство. Мога да имам най-лошия ден и тези малки лица могат да го обърнат.

Да си баба е нещо различно за всеки. За мен да си баба е…

…възможността да играеш цял ден.

…да пея толкова силно, въпреки че не мога да пея – но това няма значение.

…да се смея неудържимо над малкото коремче.

….да се разтапям като ги видя.

… да ми липсват, когато не ги виждам – ​​дори и само за ден.

… да виждам света напълно наново през техните малки кафяви очи.

Аз наистина спечелих от лотарията. Моите две малки приятелчета са най-добрият подарък! И съм толкова щастлива и благодарна за това време в живота ми.

Advertisement