Чудесна молитва за благодарност. Дарява покой в душата

семейна молитва
Източник: Pexels/RODNAE Productions

Молитвата е това, което ни променя, променя обстоятелствата в живота ни. Прави сърцето ни широко, чисто, в хармония с молитвеното прошение. Думите и чувствата се сливат в единен импулс. Ставаме способни да приемем осъзнато това, за което молим в молитвата.

Нека днешният ден бъде време на благодарност към себе си, към Бог, към хода на живота, към хората, които са близо сега и които вече сме пуснали.

Благодарността ни прави леки, бремето на негодувание, раздразнение, съжаление си отива.

Можете да благодарите искрено само от сърце, свободно за светлина и благодат.

Благодарността дава мир на себе си и на хората.

Благодарността дава чувство на удовлетворение от това, което е сега, благодарността дава мир.

Благодарното сърце не се нуждае от нищо.

Молитва за благодарност 

Господи, благодаря Ти за този прекрасен ден. Благодаря ти, че винаги си до мен. Истинска, духовна, безусловна радост е да знам за Твоето присъствие, да знам за Твоята грижа и любов. Истинска радост е да знам, че моят Бог е близо, Той прави чудеса в живота ми днес и винаги.

Днес Те моля да изпълниш моята молитва. Знаеш моите нужди, мечти, планове, цели, проблеми, трудности. Разпореждай се с всичко това сега, както намериш за нужно и благо за мен. Знам, че всичко в живота ми е за добро, всичко в живота ми е повод за благодарност, всичко в живота ми е за моя просперитет, благополучие, радост, всичко в живота ми е само и единствено за мен. Аз съм центърът на Божественото присъствие, Бог, Който е Любов е завинаги в сърцето ми и навсякъде около мен. Знам, че Твоите дарове са чудотворни и изобилни.

Вярвам, че вече получавам отговор на молитвите си, защото Ти се радваш да изпълниш всичко, за което моля с вяра. Радостта от днес и тази вечер, радостта от Твоето присъствие и моята вяра, ще направят чудо. Ти си моят Бог. Вярвам, благодаря и благославям. За Теб няма нищо невъзможно. Ти си Благодат, Любов и Чудо. Ти си решението и изпълнението. Ти винаги и безусловно, щедро и с любов даваш изобилни благословии на едно благодарно, вярващо, доверчиво сърце, днес и завинаги. Амин.

Advertisement