Булката, която бутнала съпруга си от скала 8 дни след сватбата…

Булката, която бутнала съпруга си от скала 8 дни след сватбата...
Джордан Греъм и Коди Джонсън в едни по-щастливи времена. Източник: Instagram/Jordan Graham

Само няколко дни след сватбата Джордан Греъм се ужасила от връзката със съпруга си и писала на свой приятел, че „има нервна криза“.

Джордан Греъм винаги е мечтала за перфектната сватба. А за семейството и приятелите й връзката й с Коди Джонсън била „блажена“.

След сватбата им на 29 юни 2013 г. приятелите на Греъм забелязали, че тя става все по-разстроена. Причината? Според източник, близък до булката, тя се страхувала от секс с мъжа си.

Една вечер, само осем дни след сватбата си, Греъм и Джонсън отишли на поход и се изкачили на една скала  в Националния парк Глетчер, САЩ. Греъм се върнала сама и когато Джонсън бил обявен за изчезнал на следващия ден, тя казала, че съпругът й е излязъл с приятели.

Необичайното убийство

Джордан Греъм било дълбоко религиозно момиче. Всяка седмица тя редовно посещавала баптистката църква, която била важна за живота й: там Греъм разказвала на приятели за мечтите си да се омъжи и да създаде семейство.

„Искам да срещна хубав човек, да се омъжа, да имам деца и да бъда домакиня“, казва тя пред близки. И така, Греъм веднъж споделила тази мечта с Коди Джонсън, общителен 25-годишен автомобилен ентусиаст от Калифорния. Те се запознали на Хелоуин през 2011 г.

Приятел на момичето разкрил пред репортери: „Коуди дълго време говореше как би искал да има добро църковно момиче. А точно това характеризира Греъм.“

Джонсън скоро се присъединил към църквата на Греъм и бързо станал приятел с всички в нейния кръг. Приятели говорели, че Джонсън изглеждал тотално влюбен в нея.

Връзката на двойката се развила бързо и през декември 2012 г. Греъм публикува снимка в социалните мрежи, обявявайки годежа си с Джонсън, като двамата започнали да планират сватба.

брачен пръстен
Постът с обявяването на годежа. Източник:Jordan Graham

На 29 юни 2013 г. Греъм и Джонсън се оженили, въпреки че приятели забелязали, че Греъм е малко луда.

Приятелите отбелязват, че Джонсън винаги изглеждал по-заинтересован от Греъм, отколкото тя от него. Нейните адвокати по-късно ще напишат, че свидетелите са видели Греъм „да плаче твърде много по време на сватбата и не изглеждало да иска да бъде там.“

Според прессъобщение от прокуратурата на САЩ, Греъм писа.а на приятели в деня след сватбата си, че е „претърпяла пълен нервен срив“ и има съмнения относно брака си.

Тя писала на приятелите си, чудейки се „защо, по дяволите, направих всичко това“. Близки до двойката просто отхвърлили ъвлненията й, вярвайки, че Греъм е обикновена булка, която е нервна около сватбата и новия си съпруг. Приятелите искрено вярвали, че всичко ще се оправи с времето.

Осем дни след сватбата Коди Джонсън изчезва безследно.

Булката убила младоженеца

На 8 юли 2013 г. приятелят и шефът на Коуди Джонсън Камерън Фредериксън съобщи; за изчезването му, след като Джонсън не се появил на работа.

Фредериксън отиде до дома на новоженците, за да намери своя приятел, само за да открие, че няма никой вкъщи. Разследващите веднага заподорели Джордан Греъм, тъй като тя не съобщила за изчезването на собствения си съпруг, и започнали разпит.

Тя заявила, че не знае къде е Джонсън и че той й е писал вечерта преди да изчезне за плановете си да излезе да се срещне с приятели. На 10 юли Греъм съобщила на полицията, че е получила подозрителен имейл от carmantony607, потвърждаващ смъртта на съпруга й.

На следващия ден полицията започнака издирване в района на Национален парк Глетчер въз основа на информацията, получена в имейла.

Греъм участвала в претърсването, но свидетели казват, че тя изглеждала незаинтересована и неразтревожена през цялото време.

Шофирайки през Национален парк Глетчер, Греъм спряла на уединен участък от пътя, водещ към планински склон. Тя каза;а на приятелите и семейството си, че „просто [имала] предчувствие“ за мястото. Това място, известно като „Примката“, представлява опасна 60-метрова скала с изглед към дефилето.

Разкриването на убийството

Греъм прекрачила ограждението, за да погледне дефилето. Поглеждайки към скалата, тя се обажда в полицията, като казва, че е намерила тялото. По-късно полицията потвърдила, че тялото е на Коди Джонсън.

На 16 юли следователите повикали Джордан Греъм за нов рапзит, след като рейнджърите на парка изразили опасенията си: и рейнджърите на парка, и полицията смятали, че Греъм знае повече, отколкото казва.

Разследващите започнали с по-задълбочено имейла, докладван от Греъм. В крайна сметка те успели да проследят, че е написан от компютър в къщата на родителите на Греъм.

Изправена пред тези доказателства, полицията получила признание от Джордан Греъм: Тя бутнала Джонсън от скалата. „Просто го бутнах… Не мислех къде се намираме“, казала тя по време на полицейския разпит.

Джордан Греъм разкрила, че е била нещастна след сватбата си. Отчасти поради строго религиозно възпитание, Греъм се страхувала да прави секс с Джонсън. В нощта на убийството Греъм и съпругът й се изкачили по Примката.

Според клетвената декларация Греъм заявила, че двамата започнали да се карат близо до дерето и когато Джонсън я сграбчил за ръката, Греъм го отблъснала с две ръце, което накарало мъжа да се спъне и да падне от скалата.

След признанието Джордан Греъм била арестувана: в крайна сметка тя се съгласи на споразумение за убийство от втора степен. Съдът осъди; Греъм на 30 години затвор с петгодишен период на наблюдение след освобождаването й. Тя все още остава в затвора в Алабама, САЩ.

Advertisement