Браво! Патриот изрисува лика на Вазов върху автомобила си

млад-мъж-нарисува-Вазов-върху-колата-си
Източник: БНР

Вазовата ода „Опълченците на Шипка“ се е превърнала в емблема на българските националноосвободителни борби. Деян Здравков от великотърновското село Самоводене е изписал цялата творба и лика на Иван Вазов върху своя автомобил, съобщава БНР.

Пълният текст на одата „Опълченците на Шипка“ на Иван Вазов, станала емблема на българското опълчение, както и ликът на големия български писател са изрисувани върху колата на Деян Здравков.

С патриотичното си возило, както сам го нарича, мъжът иска да събуди заспалия ни родолюбив дух и да провокира младите да отдават почит на националните ни герои и будители.

Младите успели българи и родолюбците плодят в душата ми гордост, а позор е цялата ни държава, каза с убедено Деян Здравков и допълва: „За мен цялата държава е позор в момента… Имаме лъв на герба, а живеем като мишки. Българите тънат в мизерия. Държавата затъва.“

Според него, една от причините за това се крие в днешното образование. „Българската история трябва да се учи не по 2-3 часа седмично, а всеки ден“, категоричен е българинът.

Той не е „хейтър“. Обяснява, че сили му дава устойчивостта на държавата и народа ни през смутните векове от миналото ни.

Вазов-върху-автомобил
Източник: btvnovinite.bg

Самоводчанинът Деян Здравков се занимава със строителство. Казва, че не може да разбере съвременните младежи, които в масовия случай не се интересуват от нищо:

„Те младото поколение по принцип не им пука. Този живот в България вече е много зле.  Не желая да ходя в чужбина, да напускам държавата“.

Любовта си към Иван Вазов, Деян Здравков наследил от родителите си, които описва, като поетично настроени души. Още като малко момче майка му, която била началник на пощата в Самоводене, му рецитирала Вазовата поезия.

Източник: БНР

Advertisement
Фейсбук коментари