Близначки се родили през 1997 г. с различен цвят на кожата. Днес са големи красавици:

Никой-не-вярвал,-че-тези-две-момичета-са-близначки.-Ето-как-изглеждат-след-20-години

Съпрузите Ейлмър от Глостър, Англия, били развълнувани, когато разбраха, че очакват бебе, тъй като семейството вече имало три деца. 49-годишната Дона и нейният съпруг Винсън, 55-годишен, посетили лекаря по време на първия си рутинен преглед и ултразвук.

Двойката била щастлива и малко нервна, но не очаквала нещо необичайно. Лекарят съобщил на Ейлмър, че ще имат не едно, а две бебета.

Родителите спокойно приели тази новина и били много щастливи, когато научили, че децата са здрави. Но те изживели истински шок след раждането на дъщерите си.

Двуцветните близнаци

двуцветни близначки

На 16 януари 1997 г. Дона ражда красиви и здрави близначки, но когато лекарят й показва децата, тя онемява.

В ръцете на акушерката едното момиче е със снежнобяло лице, тъмносини очи и червена коса, по-късно било наречено Луси, а в другата ръка имало момиче с искрящи кафяви очи, с много тъмен тен и кафява коса – Мария.

Впоследствие и съпругът, и всички, които са видели това чудо, дълго не могат да се съвземат от шока.

близначки-различен-цвят-на-кожата

Момичетата пораснали бързо, Дона обличала дъщерите си в еднакви дрехи, както подобава на близнаци. Разликата обаче не можела да се скрие, защото  двете изобщо не приличали на близначки.

Характери като ден и нощ

Когато момичетата навършили 18 години, необичайната им история предизвикала интереса на няколко новинарски издания.

Луси разказала пред Inside Edition за напълно противоположните им характери – Мария е открита, докато Люси е срамежлива.

близначки

Люси предпочита да стои далеч от непознати, докато Мария винаги била готова да се приближи до всеки и да започне разговор.

Луси и Мария не харесвали определени качества в себе си. Мария мразела къдравата си коса и често плачела за това. Люси не харесвала бледата й кожа, защото децата я дразнели, че прилича на призрак.

Люси се опитала да си обясни защо има бледа кожа и стигнала до извода, че е наследила английския си цвят от баба си.

„Сега сме по-възрастни, въпреки че все още изглеждаме толкова различни, връзката между нас е много по-силна“, подчертава Луси в интервю за Inside Edition.

Близначките споделят, че сега са не само сестри близначки, но и най-добри приятелки. Мария с гордост се хвали на всички, че има бяла близначка, а Люси се чувства щастлива, че може да каже, че сестра й е с различен цвят на кожата.

Грешка на природата?

интересни-близначки

Семейство Ейлмър са заченали двуцветни близнаци и дори не са го знаели, защото цветът на кожата и косата не се виждат на ултразвук. Случилото се е чудо, казват експертите, вероятността да имате двуцветни близнаци е 1 към 500.

От друга страна, другите деца на Ейлмър — Джордж, Чина и Джордан — също имат тъмен тен, но не толкова тъмен като този на Мари и със сигурност много по-тъмен от този на Луси.

семейство

Двуцветните близнаци могат да идват от родители от различни националности и раси. Винсън е от европейски произход, докато Дона е наполовина ямайка и наполовина бяла, което би обяснило защо трите им по-големи деца имат смесен цвят на кожата.

Генетиците казват, че тъй като хората все повече се женят за хора извън техния генофонд, бариерите между расите ще се разрушат. Това означава, че в бъдеще човечеството ще вижда все повече двуцветни близнаци, но в момента това е доста рядко.

Advertisement