Благодарете на Бог за всичко, което е направил за вас, важно е. Кратка благодарствена молитва:

Благодарете на Бог за всичко, което е направил за вас, важно е. Кратка благодарствена молитва:
Източник: Pixabay

В молитвеника можете да намерите молитвен текст, който помага за решаването на всеки проблем. Бабите винаги четат молитви на дълъг път, изпращайки децата и внуците си.

Християните прославят Бог преди ядене и му благодарят за храната, която е изпратил. Жените казват молитви преди раждането, за да мине бързо и безболезнено. Има молитви, които помагат при кавги, семейни проблеми, болести и страхове.

Но освен факта, че молитвените текстове са създадени, за да помогнат на хората, те ще помогнат и по други въпроси. Човек често забравя да благодари на Бога.

Например, ако някой е в беда, той наистина иска да бъде чут и спасен от беда.

Но по някаква причина, когато Господ помага, хората забравят за благодарността. Те приемат тази благодат за даденост. В Евангелието има един епизод, който разказва подобна ситуация.

Един ден Иисус Христос видял по пътя си осакатени и прокажени хора. Той се смилил над тях и ги излекувал. Девет души го приели спокойно и продължили напред. Един от тях настигнал Спасителя, за да му благодари. Господ приел благодарността му и го дарил със здраве и пълно избавление от болестите.

Всеки християнин трябва да прославя Бог всяка минута. В крайна сметка Създателят е дал живот. И всичко, което се случва в него, също се дължи до голяма степен на Господа. Човек не може да предвиди събитията, които му предстоят, тъй като бъдещето е скрито за него. И за всяка радост той трябва да каже „благодаря“.

Благодарността трябва да е искрена. Не трябва да правите това, защото е необходимо и насила. Хората, които обичат Бог, дори не се замислят, че трябва да Му благодарят. Те го правят естествено.

За какво можете да благодарите на Бог? Хората са свикнали, че материалните блага са ценни за тях. Мнозина се радват на нови дрехи, кола, апартамент. Но много хора забравят, че Господ ги е надарил със специални таланти.

Например, известен певец успял да си купи желана вещ, защото бил работил много. Той се хвалел, но забравил, че Господ го е дарил с такъв хубавглас. Или опитен хирург е успял да извърши операция по такъв начин, че самият той да бъде изумен от работата си.

Той спасил живота на пациента, въпреки че изглеждало, че нямало шанс. Но Създателят също го наградил с такъв талант. И именно Той помогнал да се спаси животът на човек в този момент. Ето защо не трябва да приписвате всички заслуги само на собствената си сметка.

Освен това хората са свикнали да свързват подобни събития с късмета, съдбата или звездите. А някои дори се обръщат към екстрасенси и вярват, че те са им помогнали.

Освен Бог, никой не е надарен с такава неограничена сила.

Благодарността към Господ трябва да се показва всеки ден. За да направите това, достатъчно е да прочетете кратка, но много силна молитва.

Ние, недостойните Твои раби, Господи, бидейки благодарни за Твоите велики благодеяния, които прояви към нас, славим Те и Те възхваляваме, благославяме Те и Ти благодарим, възпяваме и величаем Твоето добросърдечен и с рабска любов Ти викаме: Благодетели и Спасители наш, слава Тебе!

Advertisement