Бездомно куче спасило новородено бебе

куче-спасило-новородено

В един от доста бедните райони на бразилския град Кампинас животът течал в обичайното си русло. Но обичайната картина била нарушена от едно рижаво куче. То излязло от боклукчийските контейнери, носейки в зъби… новородено бебе!

Било видно, че детето се било появило току-що на бял свят. Даже не му била отрязана пъпната връв!

куче-спасява-дете

С бебето в своята паст кучето се отправило към най-близкия дом. Домакинята, която видяла тази картина, била шокирана. Но успяла да превъзмогне първоначалния уплах и побързала да помогне на детето.

Невероятно, но се оказало, че малкото момиченце било живо! А кучето много грижливо пренесло новородената, без изобщо да й навреди.

Бебето веднага било откарано в болница, където му оказали нужната помощ. Лекарите казват, че момиченцето е здраво и нищо не застрашава живота й.

спасено-бебе

Полицията се опитала да намери биологичната майка на детето, която извършила тази безчовечна постъпка. А по същото време кучето, спасило детето, станало истинска знаменитост в своя район. Местните я наричат Анджела и казват, че в нейния образ на земята се спуснал ангел.

Мнозина веднага искали да приютят бездомното куче в своя дом. Но тя останала вярна на своя свободолюбив характер. И въпреки че всички съседи усилено хранят кучката, тя продължава редовно да оглежда местните контейнери. Може би просот проверява дали и някой друг няма нужда от помощ?

Advertisement
Фейсбук коментари