Баща ми беше тежко болен, но чудото на молитвите пред иконата „Всецарица“ го спасиха

Баща ми беше тежко болен, но чудото на молитвите пред иконата

В практиката на всеки свещеник има много случаи, когато тежко болен човек се изцерява, противно на всички прогнози на лекарите, благодарение на вярата и молитвите на семейството и приятелите. Разказваме ви за един такъв пример, потвърден от всички медицински доклади.

„На 22 август 2019 г. баща ми беше диагностициран с остра миелоидна левкемия (рак на кръвта). Болестта прогресира бързо, след няколко седмици имаше 85% ракови клетки. Татко премина през труден път на лечение, 2 курса химиотерапия, но агресивният рак и съпътстващите заболявания го унищожиха. Безкрайни температури под 40, конвулсии, загуба на съзнание, интензивни грижи, откъдето малцина се връщат с такава диагноза.

Три дни се води борба за оцеляването му, молехме се и той оцеля. Това вече беше чудо.

Но тогава баща ми беше диагностициран с ужасна гъбична инфекция, която доведе до сериозни усложнения (пневмония, белодробна инфилтрация, белодробна микоза). Това почти неизбежно води до белодробен оток и човешка смърт. Всички спешни мерки, взети от лекарите, не помогнаха.

Състоянието се влошаваше, температурата, почти непроменена, оставаше 39-40, изследванията бяха на ръба, лечението беше напразно. Опасната гъбичка вече бе заразила една трета от десния му бял дроб.

Завеждащият отделението по хематология, известен хематолог, включително и в Германия, каза, че няма шанс. Белодробният оток и смъртта са неизбежни, а в това състояние пациентът не може да бъде спасен в нито една страна по света.

Проведохме консултации с различни лекари, включително опитен пулмолог, специалист по лечение на заболявания и патологии на дихателните пътища. Присъдата бе същата – нямаше шанс за живот.

Те предложиха да преместят татко, като нелечим пациент, в палиативно отделение, където последните дни от живота на хората се улесняват.

През цялото това време монасите във Ватопедския манастир на Света гора Атон се молеха за него пред образа на Пресвета Богородица, наречена „Всецарица“, както и в други църкви и манастири. Пред тази чудотворна икона се молят специално за изцеление на онкоболни.

Минах месец и половина, страшно е да се каже какви бяха тези дни… А през януари 2020 г. баща ми беше на рутинен преглед в болницата след продължително лечение на гъбична инфекция на белите дробове и 4 месеца почивка от химиотерапия. От задължителните 6 курса по „химия“ бяха изпълнени само 2.

За всеобщо удивление компютърната томография показа на пръв поглед невъзможното! Ужасната болест, която буквално поглъщаше баща ми, бе отстъпила.

Важните показатели на кръвта на костния мозък, както и нивата на хемоглобина и тромбоцитите, поддържаха добра динамика от дълго време. Това можеше предпазливо да се нарече малка ремисия.

Нашият лекар каза, че татко е можел да умре вече 100 пъти и това, което виждаме, е истинско чудо.

Продължаваме лечението, сега, след като гъбичната инфекция е победена, лекуваме татко от левкемия до пълна ремисия. Всички ни казаха, че няма шанс, пред очите ни умираха много по-леки пациенти, с които татко беше в болницата почти шест месеца.

И дори прекара Ковид в лека форма с бързо възстановяване. Всичко със застъпничеството на Пресвета Богородица и Божията милост.

Това е великото чудо, което Господ дари на нашето семейство по молитвите на Пресвета Богородица пред Нейния чудотворен образ на „Всецарица“. Това е безценна помощ за нас и потвърждение на нашата вяра в Триединния Бог и Неговата Божествена сила!“

Advertisement