Ако знаете колко приятели погребах, които водеха здравословен начин на живот

Ако знаете колко приятел погребах, които водеха здравословен начин на живот
Източник: Pixabay

Пътешественикът и художник Светлана Казина се преместила в планината Алтай преди около 20 години в къща без течаща вода, топла тоалетна и често без електричество. Тя обича живота и живее с удоволствие. С помощта на своя фотоапарат изследва света всеки ден и е изумена от неговото многообразие.

„Природата има всичко, за да ни направи щастливи“, убедена е Светлана. Не пропускайте да прочетете публикацията й за това защо начинът ви на живот не трябва да бъде здравословен, а щастлив.

1. Болестите не идват от факта, че околната среда е лоша, водата е мръсна, храната е пластмасова и се движим малко.

Болестите не идват от града или селото. Повярвайте ми, човешкото тяло е идеална машина за адаптиране към всякакви условия и храна. Тук ние, селяните, не можем да ядем вашата градска прахообразна храна, да пием водата ви и да миришем въздуха ви. Но не защото всичко е мръсно. А защото е различно. Необичайно за нашето тяло.

А вие в нашите планини цвилите, пардон, от нашата изворна и речна вода, от краве мляко, агнешко и останалото, а от нашата височина и налягане главите ви се пукат като дини. Но нито тук, нито там – не е лошо! Просто нашата среда е различна. Вие сте адаптирани тук, а ние сме адаптирани там. В планината хората боледуват толкова, колкото и в града, успокойте се. И в градовете има и дълголетници.

2. Ако човек живее в хармония с природата, моли се, медитира, яде покълнали житни зърна, носи косата си като Исус или богинята Кали и дарява на домове за сираци, това не означава, че ще живее 100 години и ще умре здрав!

Какво ви кара да мислите, че ако живеете на брега на морето в поза лотос, няма да се разболеете? Ако знаете само колко приятели погребах, които водеха изключително здравословен начин на живот! Сред тях са спортисти, лекари, лечители и хора, работещи денонощно върху духовното си израстване. Непушачи, непиещи, непсуващи, умряха от рак.

Никога няма да разберете защо идва болестта. Спрете да се занимавате с понятията „не“, „диета“ и „грях“. Няма да удължи живота ви. Защото болестта не е в тялото, болестта е в главата!

Така че просто живейте щастливо! Правете всичко за удоволствие.

– Научете се, най-сетне, да ядете това, което ви харесва, а не това, което е здравословно. Просто го изяжте, не го дъвчете.

-Не можете да откажете цигарите? Не ги отказвайте! Но пушете не с угризения, а с удоволствие. Изобщо не е необходимо да се отказвате от пушенето. Трябва да искате да не пушите. А забраната винаги работи наобратно.

— Напуснете работа, която не харесвате, или се научете да получавате удоволствие от нея, каквато и да е.

— Не се подвеждайе от призивите на модата, времето, интернет и т.н. Не си поставяйте чужди и фалшиви образи на високо духовна личност.

Всяка стена е поредица от картини с трето око, ин-ян и мандали. Какъвто и да е акаунтът, то в него има списък с афоризми на лами, гадатели, старейшини, внезапно помъдрели актьори и мъдреци, които никога не са съществували. Гледаш и си мислиш: как изобщо стигнах до тук, до такива високо духовни личности?

За Бога, понякога ми идва да повърна от такива „високодуховни“ профили, зад които всъщност стоят обикновени хора, като всички останали, с акне, кариес, киселини, съседи, роднини, нещастна любов и т.н. Бъдете такива, каквито сте! Бъдете себе си!

– Правете това, което искате и сте мечтали да правите от детството си. Усвоете китара, пиано, вокали, алпийски ски, акварел, мозайка, глина и др. Няма хора, които да нямат творчески наклонности, това ви го казвам като творец. Не мечтайте за мотоциклет, а си купете! Не трупайте мечти, те избледняват и гният в кътчетата на мозъка ви!

Винаги сте мечтали да отидете на планина, но се реете в офиса? Отидете в планината! Живеете в планината, но искате да сте в офис? Отивай те в града! ) Всичко във вашите ръце!

— Харесвате уединението? Уединете се с удоволствие. Страхувате се от самота? Отидете при хората.

– Намерете радост и удоволствие във всичко. Дори на места, където изглежда, че това не може да се случи.

— И най-важното: начинът на живот не трябва да бъде здравословен, а ЩАСТЛИВ!

И като цяло, сега ще ви кажа най-важната тайна на живота и самия смисъл на живота: смисъл в живота няма!

Просто има Живот. Сутрин, следобед, вечер, вечер и пак сутрин. Има планета, хора, флора и фауна. Делници и празници. Щастие и беда. И има Смърт. И идва по всяко време, на всяка възраст. Така че имате ли време да живеете чужди мечти, наложени идеи и социални норми?

Живейте в удоволствие и не търсете причините за болестите и смъртта сред роднини и артисти. Това не ни е дадено да разберем. Но Животът е даден. И трябва да се живее в Радост. Без да пречи на радостта на другите. И дори помага.

Е, щом толкова обичате да търсите смисъла на живота, смятайте, че е това – да живеете в радост.

Всичко това изобщо не означава, че да търсиш и да си търсач е лошо. Не. Ако това ви прави щастливи, то здраве да е. Но същите мои приятели, роднини и непознати, умирайки, ми признаха: „През целия си живот търсих нещо, правех нещо, бягах нанякъде и най-важното беше точно под носа ми. Любими хора. И всичко, което исках да направя с тях, никога повече няма да направя…“

Моля ви, не забравяйте: щастието не е в селото или града, не е в планината или в равнината, то е в главата ви! Живейте както искате и не сравнявайте щастието си с другите. Така или иначе никой няма да разбере вашето щастие. Ако нямаше оценка и съпоставка на щастието, религиите и ценностите, нямаше да има войни…

Advertisement