Ако заспите голи, ето какво става с тялото ви на сутринта!

сън-на-голо

Сънят е един от най-важните фактори, определящи нашето здраве. Недостигът на сън може да бъде много вреден.

Но знаете ли, че да спите голи е по-полезно, отколкото  дрехи?

Сънят без дрехи има куп физически и психологически плюсове!

Ето само някои от тях:

Здрав сън

Хората, които спят голи, спят по-добре от тези, които спят с дрехи. В съня температурата на тялото се понижава, а дрехата нарушава този естествен цикъл. В резултат се въртите и сънят ви се накъсва. Ако спите голи, то този проблем отпада и ще спите като бебе.

Защита от бактерии

Сънят в голо състояние възпрепятства растежа на гъби и бактерии. Освен това, върху голото тяло потта веднага засъхва и се чувствате по-комфортно.

Отслабване

Когато спите на голо, се понижава нивото ви на кортизол (хормонът на стреса) и се подобрява сънят, а това способства отслабването. Искате да свалите тегло – откажете се от пижамата.

 

По-добро самочувствие

Контактът на кожа с кожа води до отделянето на хормони тип окситоцион и повишава страстта в отношенията ви с партньора. Освен това, укрепва чувството на доверие и близост, а също така намаля сърцебиенето.

Приток на енергия

Хубавият, здрав сън повишава нивото на енергия и в крайна сметка няма да си свършват силите по средата на деня.

Облекчаване не болката

Спането голи способства кръвообращението и намаля болката, особено в областта на корема. А когато се чувствате уютно и не ви боли нищо, спите по-здраво.

Възстановява кожата

Спането на голо спомага за възстановителните процеси на кожата, защото мастните жлези работят с пълна сила, а кожата усвоява по-бързо питателните вещества. В резултат се повишава скоростта на обмяна на веществата.

 

Advertisement