Ако видите черна точка върху дланите на жена, бързо се обадете в полицията. Ето защо…

черна-точка-върху-ръката

Ако видите жена с черна точка на ръката, трябва да вземете незабавни мерки:

Кампанията „черна точка“ била създадена във фейсбук. Нейната цел е да се откриват жертвите на домашно насилие. Черната точка върху дланта е символ, който всъщност е безмълвен вик за помощ.

С помощта на такъв знак жертвите на домашно насилие могат да насочат вниманието върху себе си и да посочат, че се намират в реална опасност. Те молят за помощ и се надяват, че ще бъдат спасени от насилника. Ако видите някой с черна точка на ръката, може да помогнете на човека, като незабавно се обадите в полицията.

Организаторът на кампанията заявил: „Черната точка на ръката позволява на другите да разберат, че жената страда от семейно насилие и че й е необходима помощ. Все пак тя не може да помоли открито за помощ, защото извършителят я наблюдава практически през цялото време, следи я буквално на всяка крачка. Само за денонощие благодарение на тази кампания били открити повече от 6000 жертви от целия свят. Моля ви, подкрепете кампанията. Споделете тази информация с приятели. Колкото повече хора знаят за това, на толкова повече страдащи от насилие в семейството, може да бъде помогнато“.

Кампанията вече помогнала да се спасят много жертви на домашно насилие. Ето историята на една оцеляла жена:

„Бременна съм, а бащата на бебето се държи много оскърбително. Не само ме обижда с думи, но и ми посяга. Главата не ми го побира. А все пак скоро трябва да се роди бебето. Вчера бях в болницата, той също беше с мен, нито крачка не се отдели от мен. Трябваше да мина изследване. Лекарят ме помоли да легна на леглото и пусна щорите. Наведох се, взех химикал и написах, че се нуждая от помощ, все пак не можех да кажа нито дума. Тази кампания ми даде сили да потърся помощ. И ето сега съм в безопасност благодарение на черната точка и неравнодушните хора. Благодаря. Имам още седмица срок и най-накрая ще съм в безопасност“.

Споделете тази важна информация с приятели и помогнете да се спре семейното насилие. Много жени наистина имат нужда от помощ.

Advertisement
Фейсбук коментари