Абсолютен рекорд! Жена роди 10 бебета

Абсолютен рекорд! Жена роди 10 бебета

37-годишна жена от Южна Африка на име Госиаме Тамара Ситол роди 10 бебета и счупи световния рекорд.

Съпругът й Тебохо Цотеси е изумен от забележителното събитие. Той споделя пред Pretoria News след раждането:

„Седем момчета и три момичета. Щастлив съм. Емоционален съм. Не мога да говоря много. “

Служител от Южна Африка потвърдил ражданията пред Би Би Си, въпреки че все още не е видял бебетата.

Член на семейството, който поискал да остане анонимен, казва пред Би Би Си, че пет от бебетата са били родени чрез естествено раждане, докато останалите пет са се появили на бял свят чрез цезарово сечение.

В момента от Книгата на световните рекорди на Гинес разследват случая, съобщава Би Би Си.

В момента жената, която държи рекорда на Гинес за най-много бебета, родени при едно раждане, е имала осем бебета през 2009 г.

Преди месец 25-годишната Халима Сисе от Мали имаше девет бебета в клиника в Мароко. В докладите се казва, че всички бебета са добре.

Въпреки че многоплодните раждания са рядко явление и често са резултат от лечение на фертилност, двойката казва, че са заченали по естествен път.

Преди шест години жената пък родила близнаци. Тя родила 10-те бебета в Претория в понеделник вечерта и според съобщенията се чувства собре

Когато беше интервюирана от Petoria News миналия месец, г-жа Ситхол споделя за бременността си:

„[В началото] беше трудно … Как биха се побрали в утробата? Ще оцелеят ли?“ – чудела сесе тя, но лекарите я успокоили, че утробата й се разширява.

Първоначално се смятало, че тя носи осем бебета и страда от болки в краката, когато лекарите откриват, че две от бебетата „са били в грешната тръба“.

Съпругът й също бил възхитен и споделил, че се чувства като „едно от избраните от Бога деца. Това е чудо, което оценявам“.

Advertisement