8-годишно момиченце, родено без крака, удивило всички и станало гимнастичка

8-годишно момиченце, родено без крака, удивило всички и станало гимнастичка

Пейдж Календин има сериозно увреждане още от раждането си: момичето се родило без крака. Но от детството бебето било във възторг от гимнастичките и семейството й я насърчило да спортува.

За Пейдж било важно да поддържа себе си в добра форма, тъй като мускулите на ръцете й трябвало да са възможно най-силни.

Момичето бързо увлякло по спорта и започнало да се занимава с гимнастика много по-сериозно, отколкото просто като начин за укрепване на мускулите. Днес тя е на осем години и е част от отбора по гимнастика в Охайо от няколко години. Самото момиче споделя пред репортери:

„Чувствам, че гимнастиката е моето призвание, няма да спра да го правя. Искам да продължа да тренирам, да измислям програми и да участвам в спортни състезания. „.

Треньорът и съотборниците на малката Пейдж Календин изцяло подкрепят нейното усърдие.

гимнастичка-без-крака

Но интересите на момичето не са ограничени само в гимнастиката . Тя се занимава със стрелба с лък и дори плуване, мажоретка. Семейството коригирало графика й, за да включва възможно най-много спортове. В крайна сметка, още на осемгодишна възраст момичето мисли да участва в параолимпийските игри.

Нейната история доказва, че можете да достигнете всякакви височини, ако наистина искате.

Advertisement