7-годишно момиченце с ампутирани крака гради кариера на модел

момиче-с-протези-модел

Удивителна любов към живота демонстрира седемгодишната Дейзи Мей Деметра от Бирмингам, на която били ампутирани двата крака. Наличието на протези не я направило заложница на четирите стени. Даже точно обратното.

Когато Деметра се родила, й била поставена диагнозата „фибуларна хемимелия“. Заради аномалното развитие на долните крайници лекарите предложили да я ампутират под коленете и да й поставят протези.

Сега момичето има няколко комплекта „изкуствени крака“, с които сякаш се придвижва на своите собствени крака. При това сменя всяка протеза много бързо, буквално за пет минути.

Момичето живее пълноценен живот точно както и нейните връстници: ходи на училище, спортува, играе си на детската площадка, бяга и скача.

Тя не смята за себе си за някаква особена и не се замисля за това дали се вписва в тълпата или не.

Родителите на Дейзи-Мей Деметра решили да подкрепят всички, на които е поставена такава диагноза, затова създали акаунт на момичето в социалните мрежи, където слагат снимки за нейните постижения. Те са удивителни и предизвикват възторг!

На една от снимките Деметра е на подиума като модел. Това е станало възможно, след като баща й Дейзи Алекс изпратил снимка на модна агенция.

Love this photo so confident ?

A post shared by Daisy-May Demetre (@daisy_maydemetre_zebedee) on

Така че сега момичето е усвоила и тази сфера на дейност: снима се в рекламни клипове, фотосесии, демонстрира дрехи. Модната й кариера се развива много успешно.

Своите постижения Деметра разглежда като нормален естествен процес, оставайки си обикновено и непосредствено дете.

Нейната активност и енергичност се предават на всички, които са до нея. Седемгодишното дете показва, че може да се наслаждаваш на живота при всякакви условия.

Advertisement