7 дъщери изпълнили заветното желание на умиращия им баща

7 дъщери изпълнили заветното желание на умиращия им баща

Всеки има съкровени мечти и надежди за себе си и семейството си. За съжаление хората невинаги имат шанса да видят сбъдването на желанията си. Защото животът е кратък и понякога минава с мигване на окото.

А едни от най-специалните желания са тези на родителите към техните деца.

Един сериозно болен баща имал няколко седмици живот, когато децата му направили нещо невероятно. Това бил  разтърсващ момент, който те щели да ценят завинаги.

Татко – техният герой

Едно от главните желания на ветерана от американската армия Уилям „Уили“ Шелтън било да види и седемте си дъщери да вървят по сватбения олтар. В тяхното голямо семейство имало седем дъщери на различна възраст, включително кръвни и осиновени.

„Единственото постоянно нещо винаги е било: „Искам да видя моите момичета да растат и искам да ги заведа до олтара.“

Но бащината мечта била застрашена, когато лекарите диагностицирали мъжа с рак. Това било истински шок за семейството. Всички вярвали, че им предстоят още безброй уроци за споделяне и спомени за създаване.

Ракът обаче бил в последен стадий и на господин Шелтън не му оставало много. Тогава дъщерите решили да сбъднат най-голямата мечта на баща си.

Сбъдването на бащината мечта

Семейството казало на Уилям, че най-голямата му дъщеря Емили Флин, която вече била омъжена в съда, ще поднови обетите си и ще организира нова сватбена церемония. А всъщност всичките седем дъщери се облекли в сватбени рокли.

С подкрепата на хосписа за онкоболни на Уилям, сватбена агенция, местно фотостудио и салон за красота, отчаяният план на момичетата е реализиран само за няколко дни.

Всичко се пазело в тайна от Уили. Съпругата му Черил Шелтън казва пред пресата: „Съпругът ми няма представа какво сме подготвили за него. Току-що му казах, че Емили е помолила момичетата да бъдат шаферки. Той няма представа, че всичките му дъщери ще носят сватбени рокли“.

Било трудно да се намерят сватбени рокли за всички момичета. Още повече, че сред дъщерите имало съвсем малки момичета, чиито размери не били предвидени в сватбения салон.

Запалените по идеята си момичета обаче се справили.

баща-и-седем-дъщери

Три дни по-късно Уилям, облечен във военна униформа, бил доведен на мястото на церемонията. Тайната била запазена докрай и той не знаел какво ще последва.

Когато видя дъщерите си в булчински рокли да излизат една по една от къщата, той бил изненадан и възхитен. „Това беше много трогателен момент за съпруга ми, защото направихме всичко възможно, за да реализираме мечтата му“, казва Черил. Таткото дори успял да стане от инвалидната си количка до дъщерите си за обща снимка с „булките“.

Две седмици след този необичаен празник Уили Шелтън починал. Но дъщерите все още имат нещо в памет на баща си – медальони във формата на сърце със снимки, направени в деня на импровизираната им сватба, и гравирани с фразата „Бащината любов е вечна“.

„Това е нещо, което ще остане с тях завинаги. И в деня на истинската им сватба те ще почувстват, че татко е до тях “, казва Черил.

Advertisement