5 женски имена, които пазят притежателките си цял живот

5-женски-имена,-които-пазят-притежателките-си-цял-живот

Отдавна е доказано, че животът на човек се влияе от деня, месеца, годината на раждане. Много хора са пристрастени към хороскопите, разкривайки много тайни в своя характер, поведение и т.н. Но човек се влияе и от името, което му е дадено при раждането.

Някой кръщава детето на някого от роднините. В същото време експертите препоръчват да не се посочва името на починал човек или някой, който е имал много трудна съдба. Те твърдят, че в този случай подобна съдба ще сполети и детето. Има имена пък, които се превръщат в истински амулети за хората. Тези пет женски имена защитават притежателките си през целия си живот.

Александра

Това име е женска форма от гръцкото име Александър и означава – „защитник на хората“, „смел“. Името е просто прекрасно и съдържа силата на надеждата. Ако кръстите детето с името Александра, можете да му дадете огромна защита и специална сила, която ще му позволи да върви в правилната посока.

Също така е много интересно, че силата на името се удвоява, ако и фамилията на човек е такава! И колко красиво звучи – Александра Александрова! Тези жени са много рискови натури и се харесват безумно на мъжете.

Виктория

Името Виктория е изпълнено с огромна сила и мощ. За разлика от много други женски имена, произходът му е известен с точност. То има латински корени, а значението му се превежда като „победа“, „победител“.

Вики ще излезе суха при всяка ситуация. Тя е напориста и ще се придвижи към целта си, като премахне всички препятствия по пътя. Енергични, активни, привлекателни. Викториите винаги избират силни и заможни мъже за себе си.

Ирина

От древногръцкия език името се превежда като „мир“ или „покой“. Жените на име Ирина се превръщат в целенасочени и уравновесени личности, които излъчват аура на сила и спокойствие. Тези жени взимат решения бързо, поемат всички рискове и лесно привеждат нещата в ред, където е необходимо.

Ирина е способна сама да се пази, има сила на волята, както и неистова енергия, която помага да се измъква дори в невероятни ситуации.

Елена

Жена с това име е остроумна, сърдечна, но това може да не е така за дълго. Елена е много доверчива, понякога до степен на простота, но завинаги затваря сърцето си за мъжа, злоупотребил с доверието й.

Името Елена се счита, че има древногръцки произход, въпреки че присъства в списъка с имена на латински и гръцки имена. То означава „слънчево“, „светлина“, „слънчева светлина“. Жените с това име често заемат лидерски позиции, те могат да намерят изход дори от много трудна ситуация. Именно името предпазва Елена от всякакъв негатив през целия им живот.

Таня (Татяна)

Произходът на името Татяна има два варианта. Един от тях е древногръцки, според който идва от думата „тату“ и означава „основател“, „организатор“. Другият е древноримски. Счита се, че името произлиза от името на сабинския цар Тит Татия. И то означава „миротворец“. Жените на име Таня са самоуверени, решителни, поставят си сериозни цели и смело се придвижват към тях. Името ги защитава през целия им живот.

Advertisement
Фейсбук коментари