5 месеца никой не взимал това момиченце от болницата. Тогава ето какво направила мед сестрата

5-месеца-никой-не-взимал-това-момиченце-от-болницата.-Ето-какво-тогава-направила-мед-сестрата
Liz Smith/foxnews.com

Любова свързва сродните души. 

Ръководителката на медицинските сестри в Масачузетс Лиза Смит в края на всеки работен ден отивала да види как е новороденото момиченце, което се озовало в болницата, но никой не го посещавал, пише Fox News.

Жизел се родила през 29 седмица от бременността.

Тя била диагностицирана с неонатален абстинентен синдром, заради това, че майка й употребявала наркотици по време на бременността.

Момието се родило с тегло не повече от 900 гр. Тя развила свръхчувствителност в устната кухина, заради коието отказвала храна.

Тя прекарала три месеца в отделението за интензивна терапия. През това време така и никой не посещавал детето, с изключение на 45-годишната Смит, която наскоро била разбрала, че не може да забременее чрез ин витро процедура.

Получавайки подкрепа от семейството и приятелите, Смит решила да облекчи живота на Жизел, която тогава била на 9 месеца.

майка-и-осиновена-дъщеря
Liz Smith/foxnews.com

„Когато ми се обадиха с информацията, че родителите се отказали от правата върху детето, помислих, че това е отлична новина – разказва Смит, която веднага заобичала момиченцето – В този ден ми стана много тъжно. Но бях наистина щатлива. Аз получавах нея, а те я губеха“.

Така 2 години след като Жизел за пръв път попаднала под държавна опека, Смит законно станала нейна майка.

майка-и-дъщеря
Liz Smith/foxnews.com

Жената разказва, че когато съдията влезнал в залата в деня на осиновяването, на 18 октомври 2018 година, той се обърнал към нея с думите:

„Обикновено всички проявяват уважение към съда. Но днес аз уважавам теб, Лиз, защото го заслужаваш. Да родиш е чудо. Но да осиновиш дете е съдба“.

Малката Жизел започнала да се развива добре под надзора на Смит. Въпреки че детето продължавало да се храни през тръбичка, Смит й помогнала да започне да яде някои твърди продукти.

„От мига, в който я видях, усетих, че мога да я обичам и да се грижа за това дете“ – споделя щастливата майка Смит.

Advertisement
Фейсбук коментари