5-годишно момиче всеки ден води слепия си баща до работа и обратно (видео)

5-годишно момиче всеки ден води слепия си баща до работа
Източник: Facebook / Rubylyn Capunes

Повечето родители са готови на всичко заради своето дете. Но някои деца проявяват не по-малко саможертва в желанието си да помогнат на мама и тате в трудна ситуация.

5-годишно-момиче-всеки-ден-води-слепия-си-баща-до-работа-и-обратно
Източник: Facebook / Rubylyn Capunes

Нелсън Пепе от Филипините работи във ферма, добивайки кокосови орехи. Въпреки че е сляп, той събира урожая от 60 палми на ден, осигурявайки своето семейство.

5-годишната дъщеря на Нелсън, Джени, всеки ден води баща си до фермата, а после го съпровожда до дома. Момичето буквално се е превърнала в очите на своя сляп баща.

Видео, на което Джени води Нелсън през фермата, където работят хората, докосна сърцата на милиони души.


Представителите на телевизионната компания  ABC-CBN, които разбрали за тази история, дори решили да отделят средства от собствения си фонд за лечението на бащата.

Отвели го в болницата в столицата Манила, където лекарите поставили на Нелсън диагноза с отлепване на ретината и пигментозен ретинит.

Фондът също така успял да помогне на бащата и семейството му да се преместят в по-безопасна среда. Освен това, на мъжа му били дадени пари, за да отвори собствен магазин и да не зависи повече от палмите, като рискува здравето и живота си.

Тази история ни напомня, че на децата също не им е чужда самоотвержеността в името на най-скъпите хора в живота им!

Advertisement