44 слона дошли да отмъстят на хората за убийството на малко слонче

стадо-слонове

Стадо слонове се появило в село близо до индийския град Корба, щата Чатисгарх, за да отмъсти на хората за убийството на едногодишно слонче. Това съобщава Newsweek.

44 слона нахлули в едно от селата и стъпкали Питавар Сингх, който по това време пасял добитъка. В резултат мъжът починал. Освен това в рамките на два дни стадото повредило почти девет хектара насаждения.

Във фермата местните власти открили тялото на слонче, което било заровено и покрито с листа. Собственикът на фермата е задържан. Не е известно дали той е участвал пряко в убийството на малкото слонче.

„Без съмнение стадото е предприело наказателни действия срещу човека, който е убил тяхното слонче. Те са търсели него или хора, които били наблизо, за да отмъстят “, казва Дънкан Макнейър, адвокат и основател на благотворителна фондация за азиатски слонове.

Макнеър подчертава, че слоновете са невероятно умни и имат доста добра памет. Според него инцидентът показва, че слоновете са развили инстинкт за защита на младото поколение и лоялност към останалите членове на стадото.

Advertisement