4 зодии, които са убедени, че са по-добри от другите

егоцентрик
Източник: Pixabay

Със сигурност познавате човек, който смята своето мнение за най-авторитетното и то по всички въпроси на света. Може би и зодията е отчасти виновна за това поведение… Ето кои са четирите зодии, които се смятат за по-добри от другите:

Телец

Мнението, че хората, родени под този знак, са най-упорити, се оказва двойно по-вярно, когато Телецът се опитва да докаже, че изобщо не е лаик в нещо, а наистина е вещ.

Типично за един Телец , в разгара на спора, той да използва целия си обем знания (а много от представителите на тази зодия са наистина истински интелектуалци) и да ги развее като байряк, вярвайки, че просто ще ви смаже с цялата тази информация.

Телците съчетават в себе си интелигентност, която, разбира се, е тяхна отличителна черта, и арогантност. Тези качества са особено силно изразени у него, когато се опитва да си присвои титлата „най-големият световен авторитет по всички въпроси“.

Лъв

Кой би си помислил, нали? Тази егоистично блестяща звезда на зодиака, готвейки се да сподели важна информация, ще се заеме сериозно с работата. О, с какво обожание ще слуша звука на собствения си глас; той вижда себе си не по-малко от лектор, който говори в залата на Народния театър „Иван Вазов“. Лъвът дори не се съмнява, че ще се откажете от всичките си предишни идеи и знания, когато чуете това, което той има да каже.

За разлика от Телеца, Лъвът обича формата повече от съдържанието. Когато се впускате в разговор с всезнаещ Лъв, подгответе се за презентация, а не за приятелска размяна на мнения. Лъвът ще се опита да ви убеди, че е прав, дори и да не разбира какъв е спорът. Това го прави една от най-уверените зодии.

Дева

Ако някога ви се наложи да влезете в словесна битка с представител на тази зодия, просто го оставете да говори. Да, Девата обича да говори и рядко се отклонява от фактите, които смята за верни. Може би тя наистина поставя фактите над всичко или може би толкова силно вярва в това, което се опитва да ви убеди, че просто не може да отстъпи?

Истината е, че Девите, както и Лъвовете, просто са завладени от гордост и суета и предпочитат да спорят до последно, отколкото да си позволят да чуят различна гледна точка, още по-малко да признаят, че може да грешат. Девата, която също е „перфекционист“, вярва, че е 100% права и вашето мнение не струва абсолютно нищо.

Стрелец

Известни със своята общителна природа, Стрелцитечесто обичат да си присвояват  титлата „най-големият авторитет във всичко“. Това, което им дава такава увереност, е навикът да изучават темата, която ги интересува, буквално отвътре и отвън. Следователно те дори не могат да допуснат мисълта, че можете да знаете толкова, колкото тях, а може би дори повече.

Любопитството наистина им позволява да откриват нови знания. Но веднага щом Стрелците ги придобият, те започват да си представят себе си като главни експерти в тази тема. Ако искате да се отървете от мигрена, когато общувате със Стрелец, избягвайте да говорите за пътувания или духовност. В противен случай ще съжалявате дори за самия факт, че сте се опитали да влезете в диалог с тях.

Advertisement