35-годишна жена, сама и без ръце, отглежда две деца

жена-без-ръце

Вера Фешчук-Омелчук е родена в село в района на Тернопил преди тридесет и пет години. Дори лекарите съветвали родителите да я оставят в приют. Шансовете детето да доживее 5 години практически нямало.

Вера се появила на бял свят без две ръце. Но и това не е всичко. Единият й крак е по-къс от другия с 20 сантиметра. За нея било тежко изпитание да се научи да ходи. Вера не умеела да разговаря до 3 години. Но родителите й и по-големите й братя и сестри я обграждали с любов и грижи.

На седем тя тръгнала на училище. По-точно, учителите идвали при нея. Образованието си Вера получила у дома. Пишела с помощта на краката си. Учителите отбелязали, че девойката се учи много добре.

Днес Вера умее да прави с краката си практически всичко, което другите хора правят с ръцете си. Тя чисти, готви, работи в градината. Но най-удивителното е, че тя се е научила да гримира с краката си. Никой не я е научил на това изкуство. На всичко се е научила сама.

жена-гримира-с-краката-си

За грим при нея скоро започнали да идват всички местни девойки. Клиентите на Вера нямали край. От необичайния майстор се заинтересували журналистите. От нея се заинтересувала фирма Oriflame. Тя платила на Вера курсове в Киев, където момичето станало дипломиран специалист.

През 20111 година Вера се омъжила. Петър, съпругът й, я ухажвал цели 5 години и накрая я склонил към брак. Година след сватбата се родило момиченце, което нарекли Евелина. След още няколко години Вера родила момчето Арсений.

Удивително, но жената сама хранела децата и им сменяла памперсите. Дори ги преобличала сама.

За съжаление, след раждането на второто дете съпрузите се разделили. Петър започнал много да злоупотребява с алкохола. Един ден Вера не издържала и подала молба за развод. Но не останала без средства. Благодарение на дипломата си на гримьор винаги е търсена.

Вера споделя, че постоянно е заета с нещо. Казва, че не е свикнала да седи. Любимото й хоби освен гримирането е бродирането.

Можем само да завидим на волята на тази жена. Въпреки своя недъг, Вера живее пълноценен живот.

Тя има много приятели, има любима работа и две деца. Винаги в чудесно настроение. Когато я питат каква е тайната, момичето отговаря, че такава няма. Просто Вера е свикнала да не се надява на никого, а да разчита само на себе си.

Advertisement