31 декември, време за ново начало. Как да привлечем благословията на съдбата днес:

31 декември, време за ново начало. Как да привлечем благословията на съдбата днес:
Източник: Pexels

Днес се ражда не просто Новата година, но и нов жизнен цикъл. Слънцето става все по-голямо, все по-високо и по-високо се издига над хоризонта, светлата част на деня постепенно се увеличава.

В тази нощ всички порти на света са отворени, хората устройват щедри и шумни пиршества, приветствайки новия живот. Нашите предци са вярвали, че знаците и знаменията на съдбата, които са видели тази нощ, са най-верните. Не забравяйте да направите това в следобеда на 31 декември, така че следващата година да донесе късмет и щастие.

1. Направете генерално почистване на дома, като го изчистите от всичко лошо. Поръсете всеки отвор на врата и прозорец, всички ъгли с осветена вода.

2. Вземете нова метла днес. Завържете червена копринена панделка на дръжката й и я поставете в коридора на входа на къщата, така че метлицата да сочи нагоре.

3. Не забравяйте да си върнете всички парични дългове, преди да падне нощта, така че да не се налага да влизате като длъжници  през цялата следваща година.

4. Прикрепете венец от иглолистни клони на входната врата.

5. Преди свечеряване вземете душ или вана с морска сол, за да се пречистите от целия негатив, натрупан през годината. Не пропускайте да влезете в първия новогодишен ден с чисто тяло и светли мисли.

6. Преди падането на нощта запалете свещи във всички стаи.

7. Зарежете агресивното отношение и цялото зло я душата, нека останат в изминалата година.

8. Според народните суеверия на 31 декември ангелите говорят през устните на децата. Затова днес бъдете внимателни към най-малките и деликатно се вслушвайте в молбите им.

9. Поскайте прошка за волните и неволни обиди от всички роднини и приятели, познати, приятели, съседи. Опитайте се да простите на всички, ако сте обидени от някого. Не вземайте старите оплаквания със себе си в новия живот.

10. В празничната нощ си пожелайте съкровенитемечти, те със сигурност ще се сбъднат.

Какво не трябва да се прави в нощта на 31 декември, за да не се изплаши съдбата

• През тази нощ нашите предци не са почиствали празничната трапеза, а са я оставяли покрита до сутринта. Според народните поверия, ако трапезата се раздигне и остане празна, то през цялата следваща година семейството ще изпитва глад и нужда.

• Остатъците от празничната трапеза не се изхвърлят. Не можахте да изядете всичко сами? След това нахранете вашите домашни любимци, птици, нагостете бедните на улицата.

• Бъдете внимателни на празничното угощение, тази вечер не бива да чупите съдовете. Счупени чинии и чаши показват, че през новата година членовете на семейството често ще се карат помежду си.

• За да не живеете следващата година в нужда, тази вечер не трябва да се отказва гостоприемство на никого.

Advertisement