20 кг надолу! Звездата от сериала „Фитнес“ разкрива тайната на успеха си

20 кг надолу! Звездата от сериала
Кадър от сериала "Фитнес"

Премиерата на сериала „Фитнес“ е на 1 октомври 2018 г., а по-късно той дебютира и пред българската публика. Сюжетът проследява живота на главната героиня Ася, която се записва на фитнес, за да влезе във форма преди сватбата си.

В ролята на Ася е руската актриса София Зайка, която е била пълничка почти цял живот. Но за ролята на Ася в продължението на комедийния сериал „Фитнес“ тя трябвало да се погрижи за фигурата си.

Целеустремената София свалила 20 килограма за два месеца.

До снимките на втория сезон тя вече тежи 81 килограма, а не 101, както преди. И така, каква е тайната на нейната феноменална загуба на тегло?

Актрисата спазваlа строга диета и работела здраво във фитнеса. Всеки ден тя пиела по два литра вода, а в дните на тренировка – по пет. София се занимавала със силови упражнения, а също така посещавала масажист.

Обичайната й диета претърпя големи промени. Тя спряла да яде храни с глутен и глюкоза, напълно изключиla всички меса и млечни продукти. Но София започнаla да залага на пиле, риба, зеленчуци и плодове.

В интевю за сайта „Комсомолска правда“ обаче София признава, че бързото отслабване крие своите рискове и шансът човек да си върне килограмите е голям:

Честно казано, не харесвам много думата „диета“. Всеки път, когато бях на диета, не издържах дълго. Диетата за мен – ограничения, и не обичам, когато съм ограничена нито в храната, нито в нещо друго.

За втория сезон на „Фитнес“ отслабнах много бързо, за три месеца свалих 20 килограма. Въпреки че не бива да се отслабва толкова бързо. Имаше масаж, ежедневни тренировки, диета с калориен дефицит – и в крайна сметка успях.

През целия втори сезон ядях само 1000 калории на ден – донесоха ми четири контейнера готвена храна и така я поддържах. Но след снимките отлетях за Куба, след това при родителите си в Новосибирск и качих 10 килограма за по-малко от месец. Такъв е обратният ефект от бързото отслабване, продължава София.

– До третия сезон отново отслабнах за два месеца, тренировките по бокс вече помогнаха тук. В четвъртия сезон вече тежах малко повече и до петия сезон се върнах към първоначалното си тегло. На снимачната площадка на пети сезон дори се смяхме, че съм „завъртяла“ теглото си.

Advertisement