15 г. след завършване на училище срещнах момичето, което ме тормозеше. Получих шанс да си отмъстя

15 г. след завършване на училище срещнах момичето, което ме тормозеше. Получих шанс да си отмъстя
Изображение от freepik

Учеха заедно от първи клас. Надя беше обикновено момиче, дъщеря на инженер. Но Петя беше елитът в класа. Баща й беше голяма фигура в техния град.

В по-долните класове всичко беше тихо и спокойно. Но в осми клас всичко се промени. Петя и нейните приятели се заеха сериозно с Надя. Постоянно я обиждаха и тормозеха.

Или новото й яке ще бъде боядисано с флумастери, или ще сложат лепило върху стола й, а след това чинът й ще бъде боядисан с тебешир, или учебниците й ще бъдат скрити. И това продължаваше постоянно.

Надя плачеше много и страдаше. Заради Петя тя стана за смях в училището. Неведнъж бе споделяла на родителите си, че съучениците й я тормозят. Родителите й категорично отказаха да я преместят в друго училище. Те просто повтаряха, че не може да избяга от проблемите и просто трябва да се бори и да оцелее.

Учителите също виждаха всичко, но се правеха, че не забелязват. Не искаха да се разправят с Петя; баща й беше местен големец.

С мъка Надя завърши осми клас и избягал възможно най-далеч от родния си град. Тя дори не се появи на матурата заради своята съученичка.

В София Надя започна живота от нулата. Завършилелитна гимназия, после университет. Тя се омъжи за заможен и обещаващ мъж. Преди три години роди син. Съпругът й всеки ден я носи на ръце.

Надя обаче рядко идваше в родния си град при майка си. Имаше лоши спомени от това място, затова майка й често ги посещаваше в столицата.

И ето, че наскоро миналото й отново напомни за себе си.

В събота Надя и съпругът й отидоха ​​до супермаркета да пазаруват и там срещнаха Петя – училищната побойничка.

Когато Петя видя Надя, тя се втурна към нея с отворени обятия. Сякаш най-добри приятели се бяха срещнали. Надя беше шокирана.

„Наистина не разбирам какво минаваше през главата й в този момент? Няма как да е забравила всичко, което се случи в училище. Повече щях да я разбера, ако ми се беше извинила и спокойно бе изяснила всичко с мен. А тя просто реши да се направи, че нищо не се е случило…”, разказа по-късно Надя на своя приятелка. 

В магазина Петя не беше сама, а с мъжа си. Оказа се, че мъжът на Петя също не е случаен човек и мъжът на Надя го познава. От дума на дума се завърза разговор. Някой предложи да обядват заедно, но Надя веднага отказа.

Беше й трудно да си спомни училищните години, но у дома тя разказа всичко на съпруга си.

Мъжът й пък знаеше доста интересни неща за живота на Петя и нейния избраник. Така Надя разбра, че Петя и съпругът й се подлагали на лечение за безплодие от дълго време. Те наистина искали да имат деца, но Петя така и не могла да забременее.

„Ето така Господ я наказва“, помисли си Надя.

Няколко дни по-късно Надя получи обаждане от майка си. В този разговор беше хвърлена светлина върху цялата тази объркваща история с безплодието.

– Познай кого срещнах днес в банката? – каза майката на Надя. – . Срещнах майката на Петя Павлова от твоя клас. Помниш ли я? Едно време имахте пререкания с нея в училище в гимназията. И чуй какво е станало с нея. Животът й никак не се стекъл щастливо.

След училище не влязла в университет и започнала да ходи по нощни клубове. Станала нощна „знаменитост“. После забременяла от някакъв тип, но той не искал да има дете. Петя чакала до последно той да промени решението си. После направила аборт. Тя също не искала това дете.

А след операцията лекарите казали на Петя, че никога няма да може да има деца. Тогава, в младостта си, тази новина не я разстроила много. Но сега, когато е омъжена за достоен мъж, това се превърнало в истински проблем.

Съпругът на Петя наистина иска деца. И дори веднъж казал на жена си, че ще се раздели с нея, ако тя не може да роди. Можеш ли да си представиш?

Надя слушаше майка си и не вярваше на ушите си. Петя се прави на толкова прилична и невинна пред мъжа си. Тя влачи съпруга си в клиники, и двамата се лекуват. Но всъщност тя знае, че тя е виновна за всичко и просто му хвърля прах в очите.

В Надя дори се появи идеята да събере смелост и да каже на съпруга на Петя цялата истина. Да отмъсти на своята мъчителка за всички тези училищни сълзи и страдания, които Надя трябваше да изтърпи.

Но тези мисли бързо се разсеяха, защото Бог вече я беше наказал за всичко.

Advertisement