12 опасни проблема със здравето, от които спасява лимоновият сок

кана-с-вода-с-лимон

Чаша топла вода с лимон е един от най-добрите сутрешни ритуали за здравословен начин на живот. Лимоновият сок се смята за мощен антиоксидант. Той съдържа витамини B и C, калий, етерични масла и други компоненти.

Пийте редовно лимонов сок и ще се обезпечите с мощен имунитет, подобрено храносмилане, ще премахнете излишните килограми и ще излекувате редица недъзи.

Ако имате дори 1 проблем от тези 12, задължително започнете да пиете вода с лимон:

1. Акне.
Водата с лимон е способна да предотврати появата на акне. Още едно просто средство е внимателно да изтриете лицето си с настърган лимон. Това е добър метод за почистване на лицето.

2. Камъни в бъбреците
Калият увеличава нивото на цитрат в урината, който предотвратява образуването на оксалати (соли), които служат като основа за образуването на камъни в бъбреците.

3. Слаб имунитет
Лимонената вода стимулира имунната система и помага за по-бързото откриване и елиминиране на патогените.

4. Излишни килограми
Витамините в лимоните регулират нивото на захарта в кръвта. Цитрусите са богати и на пектин, който помага да се контролира глада. Лимоновият сок също така е способен да подобри храносмилането и да стимулира изработването на жлъчен сок.

5. Проблем с жлъчен мехур
Ако имате проблеми с жлъчния мехур и изпитвате болка при уриниране – пийте вода с лимон по време на хранене.

6. Грип и простуда
Витамин С в лимоните действа като природен антиоксидант. Антибактериалните му свойства помагат по-бързо да се излекуваме от грип и простуда.

7. Гастроезофагеална рефлуксна болест
Водата с лимон ще облекчи състоянието ви. Едва 2 седмици след приема на лимонена вода ще подобрите видимо състоянието си.

8. Слаби нокти
Лимоновият сок заздравява ноктите и премахва белите петна – първи признак на анемия.

9. Отравяния
Ако заминавате на пътешествие, лимонената вода ще ви помогне да се избавите от хранителни отравяния и да преодолеете проблемите с храносмилането.

10. Възпаления
Колкото и да е странно, лимонът е способен да неутрализира киселинността. По този начин той може да спре или предотврати възпалителните процеси

11. Болки в мускулите след тренировка
Изпийте лимонена вода след тежка тренировка, за да неутрализирате действието на млечната киселина и да облекчите болката.

12. Отоци и болки в ставите
Лимоновият сок намалява натрупването на пикочна киселина в ставите и по този начин предотвратява възпаление и артрит.

Advertisement
Фейсбук коментари