11 операции по-късно: жена отслабнала с 400 кг и изглежда страхотно

жена-500-кг

Нейната история порази целия свят.

Днес милиони хора по света страдат от затлъстяване. А американката Майра Розалес беше призната за най-дебелата жена на планетата – теглото й било 500 килограма.

Жената страдала от затлъстяване в продължение на много години. Не можела да се обслужва сама в ежедневието, било й трудно да се движи из къщата и дори да си вземе душ. Състоянието на Розалес се влошава след смъртта на любимия й племенник. Майра изпаднала в продължителна депресия и започнала да наддава още по-бързо.

Когато достигнала тегло от 500 килограма, тя осъзнала, че е време да промени живота си. Жената се страхувала, че скоро ще умре, тъй като това тегло застрашавало здравето й.

„Половинтонната убийца“

Майра Розалес

Тя била изправена пред възможността да получи смъртна присъда не само поради затлъстяването си, но и за убийството на 2-годишния си племенник. Била обвинена, че е паднала върху малкото дете и го е смачкала под леглото си. Случаят й спечели прозвището „половинтонен убиец“.

Племенникът й Елисео умира през 2008 г., а в опит да защити сестра си Джейми, Майра поема вината за смъртта на момчето. Твърдението й обаче се оказало невярно, след като резултатите от аутопсията показали, че той е починал от множество наранявания по черепа си.

Процесът й привлякъл вниманието на пресата, след като трябвало да бъде изведена от дома си и транспортирана с микробус до съда.

„Преди заемах цяло голямо легло“, каза тя. „Дори не можех да се изправя на краката си. Краката ми не можеха да издържат тежестта ми.“

Адвокатът й дори измерил съдебната зала и отишъл да купи за матрак с кралски размер, за да може тя да присъства в съдебната зала.

Розалес казала, че е убила детето, но твърдяла, че това е инцидент. Адвокатът й никога не повярвал на твърденията й и подозира, че тя прикрива някого. Този човек се оказа сестра й Джейми.

„Опитах се да защитя сестра си и вече умирах, така че не виждах… че правя [нещо] нередно“, казва Майра. „Вече се бях отказала от живота и начина, по който го видях, когато започнаха да казват, че ще получа обвинения в умишлено убийство, наистина го видях така, сякаш ми правят услуга.“

Розалес лъжела месеци наред, но дори прокурорите започнали да се съмняват в нейните твърдения, когато аутопсията на малкото момче разкри травма на главата, съответстваща на повтарящо се насилие. Изправена пред тези доказателства, Розалес най-накрая казала истината – че е видяла сестра си да малтретира детето.

„Трудно е някой да признае какво е направил, особено на детето си, да се предаде и да си признае, а тя в крайна сметка го направи“, споделя Розалес. „Мисля, че го направи, защото не можеше да живее повече със себе си, с това, което се случи, и защото знаеше, че я прикривам.“

Отслабването

отслабнала жена
Източник: Фейсбук

След като името й било изчистено, Розалес започнала денонощно лечение при специалист по затлъстяването в Хюстън.

Розалес отишла в клиника, където претърпяла 11 операции. Коремът й бил намален и мазнините били изпомпани.

Майра променила храненето си и започнала да спортува. По време на процеса Розалес се придържала към строга диета с високо съдържание на протеини. Това й се отплатило: след известно време успяла да свали цели 400 килограма. Днес теглото на Мира е 92 килограма и досега успява да се поддържа във форма.

„Мисля, че е Божие чудо, че съм здрава“, казва тя. „Жива съм и не съм диабетик. Нямам [проблеми] с холестерола. Нямам високо кръвно налягане, така че съм здрава.“

Advertisement