11-годишно момче спасило живота на 5-годишно момиче, като си спомнило съвет от телевизията.

11-годишно момче спасило живота на 5-годишно момиче, като си спомнило съвет от телевизията.
Източник: YouTube/ KSBW Action News 8

В този ден 11-годишният Конър се разхождал както обикновено с приятелите си на плажа Марина Дюнс в Калифорния, САЩ.

Децата се забавлявали като копаели дупки в пясъка, надпреварвайки се чия ще е по-дълбока. Изведнъж момчето направило ужасно откритие – имало момиченце, което било зарито живо с пясък от главата до петите.

Имало малък шанс детето да оцелее, но Конър решил да се бори докрай. Без да губи и секунда, той започнал да откопава момичето. Първо той освободил главата й от пясъка, а след това започнал да отрива и тялото й.

Момичето не давало  признаци на живот и тогава Конър започнал да извършва сърдечно-белодробна реанимация, с други думи, оказал първа спешна помощ.

Далеч не всички знаят как да действат правилно в такава ситуация, особено деца, но не и Конър. И всичко това, защото момчето гледало правилните телевизионни предавания.

Скоро момичето дошло в съзнание.

5-годишната Алиса Бостич, както десетки други деца, си играеело на плажа. Но изведнъж пясъчната пещера, в която тичало хлапето, се срутила. Детето се оказало буквално затрупано живо под тежък пясък, без да може да се движи и дори да диша.

Докато Конър оказал първа помощ на момичето, на място пристигнали възрастни, които веднага повикали линейка.

Детският организъм смело преживял това ужасно изпитание и сега момичето е абсолютно здраво. Разбира се, всичко това благодарение на бързите и координирани действия на Конър.

„Чувствам се добре“, казва малкото момиче пред KSBW Action News 8.

Бащата на Конър е много горд, че е отгледал такъв син. Наистина, не всяко дете би могло да действа така в подобна стресова и трудна ситуация.

„Радвам се, че той се е замислил и осъзнал следното: „Добре, чакай малко, нещо лошо се случва, родителите ги няма. Знам, че са на поне половин миля и трябва да направя нещо,” казва бащата на Конър, Тим.

Можете да научите повече за случилото се във видеото по-долу:

Понякога няколко минути могат да бъдат фатални. За щастие, ангелът пазител на Алиса, Конър, пристигнал точно навреме.

Advertisement