Жена родила абсолютно еднакви тризнаци, които сама не различава

Жена родила абсолютно еднакви тризнаци, които сама не различава

Шансът да родиш абсолютно идентични тризнаци по естествен начин е много малък, но 26-годишната британка Кейти Кроу имала късмет.

Кейти и съпругът й разбрали, че ще си имат три дечица на 12-та седмица. Но никой не предполагал колко ще си приличат тези деца…

идентични-тризнаци

По принцип, тризнаците са от две оплодени яйцеклетки. След зачеването едната яйцеклетка продължава да расте, а другата се разделя на 2 части и се получават близнаци. В резултат от това поведение на яйцеклетката децата не си приличат особено.

Но пък Кети родила напълно еднакви деца. Тези тризнаци носят името монозиготни, защото по време на зачеването се получава само една оплодена яйцеклетка и после тя се разделя на три части.

майка-с-тризнаци

На 9 февруари на бял свят се появили Томи, Джошуа и Еди. Но не всичко било по конец, защото се наложило бебетата да имат етикети с имена, тъй като изобщо не се различавали едно от друго.

тризнаци

„Когато разбрах, че съм бременна с тризнаци, си помислих: „Нямаме голям дом и седемместна кола“, но баба ми каза: „Всичко това не се е случило случайно“. И тя беше права, момчетата са просто зашеметяващи“ – споделя младата майка.

Освен това съпрузите имат и още едно дете – 4-годишният Джейкъб.

Advertisement
Фейсбук коментари