Жена отгледала два лъва-сираци, но трябвало да ги даде в зоопарк. Срещнали се след 7 години…

лъвове-прегръщат-жена

Това е невероятно! Нима дивите животни изпитват човешки чувства? При това най-прекрасните: любов, спомен за добрината и благодарност.

Ако не беше това видео, нямаше да повярваме.

Да, всички животни — както домашните котки, кучетата, козите, кравите, така и дивите зверове, са способни да помнят доброто. Те не забравят хората, които са им спасили живота или са ги отгледали. И времето тук няма власт. Колкото зими и лет да минат, животното винаги може да познае своя спасител.

Това е реална история. Жена, живееща в Швейцария, един ден спасила две лъвчета – малки осиротели „котенца“. Жената се грижела за тях, хранела ги, гледала ги, разхождала ги, безпокояла се за здравето им. С две думи, наистина ги обичала.

Но дните минавали. Хищниците растяли. Трябвало да ги дадат в швейцарски зоопарк. Трябвало да ги дадат в швейцарски зоопарк. Обикновен човек все пак нямало как да им създаде нормални условия за живот.

Раздялата била тъжна… По-късно порасналите лъвове били откараани в Словакия. Там има специален парк за лъвове. Тук братята лъвове обитават голяма територия заедно с други големи котки.

Изминали седем години. И се състояла среща на жената с нейните питомци след дълги години раздяла. Тя била много трогателна.

Жената се вълнувала и не знаела ще се сетят ли за нея порасналите хищници? Със замряло сърце тя видяла как предишните малки котки приближават до оградата. Все по-близо и по-близо, а после…

Още миг и лъвовете я познали! Хвърлили се към нея. Започнали да се прегръщат! Да ближат ръцете й, лицето. Ето това е любов! Ето това е истинска памет и благодарност!

Advertisement
Фейсбук коментари