Защо лятото през 2022 година може да бъде аномално?

Защо лятото през може да бъде аномално?

Почти всички експерти прогнозират аномално лято през 2022 година. Има няколко заплахи за околната среда, които в момента са актуални за света. Ще поговорим за всички тях. Но не се тревожете. Колкото и песимистични да са прогнозите на еколозите и синоптиците, ще успеем да преживеем успешно всичко благодарение на нашето благоразумие и спокойствие.

Аномално лято

Първата лоша новина ще бъде резултат от въздействието на военните действия върху нашата атмосфера. Това е момент, за който Русия очевидно не е мислила, когато започна войната. И много жалко, защото атмосферните емисии след използването на много военни устройства носят бъдещи неприятности не само за украинците, но и за целия свят.

Тези емисии вече са повлияли и скоро ще доведат до значителни и необратими климатични промени. Всичко е свързано с невероятно голямото количество въглерод, което влиза в атмосферата на планетата ни всеки ден. Следователно необратимостта на изменението на климата е гарантирана.

Еколозите казват, че ще видим големи промени в климата през следващите няколко години.

В какво се проявява екологичната криза днес? Например в силни ветрове на територията на Украйна, както и в повишени температури. Украинците вече ясно усетиха нестабилността на температурната скала. Задушната жега от време на време преминава в съвсем неестествен студ за края на май.

Какво лято да очакваме?

Специалистите казват, че юни ще бъде топъл и няма да ни изплаши с прекомерно високи градуси. Но от средата на юли ще започнат жегите, които ще продължат през целия август чак до септември. Трябва да сте подготвени и за силни ветрове и урагани. Те няма да причинят сериозни щети, но трябва да се разхождате внимателно по улиците.

Advertisement
Фейсбук коментари