Защо не трябва да носите вещите и обувките на починалия роднина

смъртта-край-леглото

Какво да се прави с вещите на починалия роднина? Вероятно този въпрос вълнува мнозина, след като болката от загубата малко е утихнала.

Как правилно да се разпоредите с гардероба, останал след неговата смърт? могат ли да се носят обувките на покойника и трябва ли да се пазят неговите украшения?

Дрехите на покойника

Според екстрасенсите не бива да се носят дрехите на починали, дори ако безумно ви харесват. Според тях тази дреха няма да донесе радост и щастие на човека, който иска да я остави за себе си.

Могат ли да се носят бижутата на починалия

А какво да кажем за семейните скъпоценности? Все пак те се предават от поколение на поколение.

За донесат скъпоценностите щастие на новия собственик, е необходимо да се „очистят“. За тази цел ви трябва светена или чиста изворна вода, както и специални молитви, които трябва да прочетете над бижутата.

След обреда с водата и молитвите скъпоценностите не само няма да ви причинят никакво зло, но и ще ви пазят, както и ще помогнат да привлечете радост и успех.

Обувките на починалия

А какво да правите с обувките на умрелия? Може ли да се носят и ако не, защо? В еврейската култура например обувката е много важна и категорично не можете да ги носите след починалия.

Има няколко причини, обясняващи тази забрана:

Някои казват, че подобно предписание е основано на талмудично вярване за това, че сън, в който починалият човек идва, за да вземе някоя вещ от гардероба, е добър знак, ако този предмет не е обувка.

А доколкото сънят в значителна степен е резултат от нашите мисли, при събуждането си човек продължава да го преследва страха от това, че да носи обувките на покойника не е добър знак.

Други смятат, че обувките съдържат в себе си енергията на покойника, което значи, че на живите хора ще донесат само нещастие.

Източник: chabad

Advertisement
loading...
Фейсбук коментари