Заради вродено заболяване бразилка е с голям нос. Сравняват я с Пинокио

Заради вродено заболяване бразилка е с голям нос. Сравняват я с Пинокио

От самото си раждане Лаудиана Фернандес страда от хемангиом – това е доброкачествено съдово образувание, което може да расте или дори да изчезне с течение на времето. Момичето нямало късмет и преди да напусне училище трябваше да премине през няколко операции, в резултат на което носът й придобил странна форма и значителни размери.

Хемангиомите са коварни образувания. Те могат да бъдат повърхностни, под кожата или от смесен характер. В повечето случаи хирурзите съветват родителите на бебета (а хемангиомите се откриват най-често през първите няколко години от живота на детето) да не се безпокоят напразно и просто да наблюдават съдовата формация.

бразилка

Но Лаудиана нямала късмет: не била веднага диагностицирана и вродената формация била забелязана едва след като момичето започнало да има чести кръвотечения от носа.

За първи път това се случило, когато бебето било на пет години. Тогава носът й започнал да кърви и имало толкова много кръв, че се наложило да извикат линейка. Първоначално лекарите се опитаха да каутеризират кръвоносните съдове и по този начин да спрат кървенето, но това не помогнало.

жена-голям-нос

Оттогава бразилката често е постъпвала в болници и едва след задълбочен и всеобхватен преглед е диагностицирана с кавернозен хемангиом. Това съдово образувание е засегнало носа, скалпа и очите на бразилската жена. Поради разпространението на ендотелни клетки, момичето често е имало кървене от носа, което често е завършвало с конвулсии поради загуба на кръв.

бразилка-с-голям-нос

Още в училищна възраст тя претърпяла 8 операции. По време на една от тях момичето се заразило с инфекция, която довела до смърт на част от тъканите на носа. След отстраняване на некротичното парче хирурзите предложили да възстановят изгубената част с парче от бузата. Новият нос се оказа огромен, луковичен и много грозен.

Момичето било започнато да бъде подигравано в училище, като я наричали Пинокио. Странният външен вид на бразилката бил поразяващ и тя страдала много от повишеното внимание на другите.

голям-нос

Изминаха много години от училище. Днес Лаудиана е на 42 години, но все още се сблъсква с негативно отношение от другите. Разбира се, жената отдавна се е научила да не обръща внимание на нарушителите както в реалния живот, така и в интернет.

„Изпитанието ми ме научи, че не можеш да позволиш това, което казват другите, да повлияе на стойността на твоя живот“, споделя тя своята рецепта за щастие. Лаудиана е благодарна на майка си, която въпреки трудностите в живота, плащала за операциите си и винаги се застъпвала за дъщеря си.

грозен-нос

Лаудиана остава приветлива, отзивчива и много позитивна. Тя благодари на Бог за факта, че въпреки кавернозния хемангиом и всички страдания, които е понесла, тя е жива, активна и може да води живота на обикновен човек.

огромен-нос

Жената се занимава с микроблейдинг на веждите и помага на момичетата с разглезени, лошо растящи вежди да станат красавици. И въпреки че в мрежата я сравняват с Фиона и казват, че носът й е подобен на биволския, нищо не може да разклати оптимизма на Лаудиана.

В крайна сметка дори нейните „тролове“ не знаят какви изненади е подготвила природата за децата им.

Advertisement
Фейсбук коментари